У Вознесенську Миколаївської області відбулося засідання по справі 44-річного Віталія Румянцева, якого звинувачують у вживанні і вирощуванні марихуани.

Чоловік курив канабіс, щоб полегшити біль у суглобах, і півтора роки тому посадив у себе на ділянці вісім кущів конопель. У Румянцева енцефалопатія (ураження головного мозку) і група інвалідності, повідомляє theБабель.

На Румянцева доніс сусід, після чого до нього додому прийшла з обшуком поліція. До восьми кущів поліцейські докинули дикорослу коноплю, і вісім кущів перетворилися на триста.

Його могли посадити на сім років, але у справу втрутилися правозахисники, які почали відвідувати засідання суду і зробили процес публічним.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Тепер Румянцева звинувачують у тому, що він вирощував 18 кущів – за це передбачається кримінальна відповідальність, але обвинувачений може заплатити штраф у розмірі 1700 грн. При цьому чоловік заперечує провину і своєю справою намагається привернути увагу громадськості до законопроекту про легалізацію медичного канабісу.

"А що я ще можу сказати. Ростив. Вісім кущів для себе. Згоден з адвокатом. Вважаю себе невинним", - заявив обвинувачений у залі суду.

Нардепи Ради попереднього скликання відправили його на доопрацювання у новому парламенті його не хочуть навіть реєструвати. Сотні пацієнтів з больовим синдромом, такі як Румянцев, домагаються права лікуватися марихуаною, але в українських судах продовжують слухати справи про домашню коноплю.

Пізніше стало відомо про те, що суд все ж таки виправдав Румянцева і визнав його невинним.

"Суд визнав неприйнятними докази, а факт вирощування саме 18 кущів недоведеним. Також суд погодився з доводом про порушене право на захист. А вилучену в якості речового доказу сапку тепер повернуть", - йдеться в повідомленні theБабель.

Нагадаємо, Милованов зізнався, що курив марихуану під час написання дисертації в США.

Як повідомляв портал Знай.uа, МВС загрожує в'язницею п'яним водіям: "Неважливо, буде це депутат чи мільйонер".

Також портал Знай.uа писав, що думають українці про легалізацію канабісу.