МВС України запропонувало посилити покарання водіїв за водіння в стані алкогольного сп'яніння і до штрафів ввести ще й адміністративний арешт на 5, 10 або 15 діб. Про це повідомив заступник глави МВС Антон Геращенко в ефірі ObozTV.

Антон Геращенко

До того ж, відповідальність за це правопорушення МВС планує повернути з Кримінального кодексу в Адміністративний. Відповідний законопроект передадуть до Верховної Ради України в найближчі тижні.

"За 2018 рік було складено 115 000 протоколів про водіння в нетверезому вигляді. Це просто жах. І це тільки ті особи, яких патрульна поліція зупинила і оформила. А скільки було тих, хто проїхали повз і доїхали додому п'яними?", – сказав заступник.

Також він повідомив, що розмір штрафів абсолютно не зупиняє тих, хто хоче випивати за кермом транспортного засобу.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"При цьому процедура оформлення кримінального проступку з документальною точки зору набагато складніше, ніж оформлення адміністративного правопорушення", – зазначив Геращенко.

Антон Геращенко

Більш того, Антон пояснив, в яких саме випадках зможуть саджати водія за ґрати.

"В перший раз – або штраф, або адміністративний арешт до 5 діб. Залежить від грубості порушення правил дорожнього руху. Якщо людина в нетверезому вигляді зупинився на знак патрульного, то суд може визначити штраф. Якщо за водієм ще довелося гнатися, перш ніж його зупинити – то може бути арешт", - повідомив він.

Якщо порушення повториться, то водієві загрожує арешт на 10-15 діб.

"Якщо суддя побачить, що другий раз за рік або за два роки спіймали на водінні в нетверезому вигляді, то буде приймати рішення поміщати його під арешт. І неважливо, буде це депутат місцевої ради або мільйонер. Будь ласка, посидь. Тому що є багаті люди, які не хочуть викликати собі таксі, а хочуть їздити по місту п'яними. І це часто закінчується жахливими трагедіями", – заявив заступник міністра.

П'яний водій

Геращенко закликав "зупинити вбивць на дорогах, які, незважаючи на жахливу статистику, все одно вип'ють і сідають за кермо".

"Викликайте своїх родичів, друзів, які тверезі. Замовляйте послугу таксі, коли таксист сідає за кермо вашої машини. Але не сідайте за кермо в стані алкогольного сп'яніння", – сказав він.

Нагадаємо, що Сергій Гончаров під час брифінгу заявив, що в Україні планують відмовитися від видачі номерних знаків у держустановах.

Як повідомляв портал Знай.ua, до кінця 2019 року в Україні процедура видачі водійських прав, значно удосконалюється і спрощується.

Також портал Знай.ua писав, що в Україні ввели нову процедуру отримання водійського посвідчення. Однак це не дозволить не проходити навчання в автошколах.