Стало відомо, що Міністерство фінансів та Міністерство внутрішніх справ України (МВС) посилять боротьбу з тіньовим ринком тютюнових виробів. До них відноситься контрабанда сигарет з ухиленням від сплати 5% акцизного збору при продажу сигарет на внутрішньому ринку. Про це на засіданні колегії МВС зявили міністр фінансів Оксана Маркарова і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"Я думаю, що цю ситуацію ми не відпустимо, я кажу це на камери… Ринок контрабанди сигарет, контрафактних виробництв — ми покладемо цьому край", — сказав Аваков.

До того ж, глава Мінфіну Маркарова підкреслила, що за даними Державної фіскальної служби, близько 40% обігу в деяких категоріях тютюнових виробів знаходяться в самій тіні.

"Тому Мінфін розробив ряд законопроектів щодо протидії ринку незаконного обігу тютюнової продукції", — зазначила Маркарова.

Нагадаємо, що Арсен Аваков запропонував продавати наркотики, які були вилучені правоохоронцями, в Росії.

Як повідомляв портал Знай.ua, МВС посилить боротьбу з нелегальним ринком.

Також портал Знай.ua писав, що глава МВС України звільнив начальників Національної поліції у Львівській, Закарпатській, Запорізькій і Житомирській областях.