В суботу, 15 червня, біля будівлі Верховної Ради в Києві зібралися близько сотні активістів з прапорами, банерами та плакатами.

Учасники акції вимагали від влади легалізації медичного канабісу. Захід стартував о 12:00. Про це Інформатор дізнався на місці подій.

Люди акцентували увагу на тому, що хочуть побачити готовність політичних партій відстоювати права людей на життя та захист свого здоров'я. Тому і слоганом маршу стала фраза "Медичний канабіс - наше право".

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Активісти організували петицію, яка за короткий термін набрала більше 25 000 підписів. Згідно із документом, вимагали затвердити законопроект №10313 "Про забезпечення фундаментального права людини на життя".

Активісти кажуть, що мова йде не про використання марихуани в повсякденному житті здорових людей, для отримання задоволення і розслаблення. Активісти прагнуть справедливості по відношенню до людей з серйозними недугами, адже канабіс допомагає при онкозахворюваннях, лікуванні хронічного болю, епілепсії, анорексії, посттравматичного синдрому, захворювань імунної системи, артриту і ревматизму, астми. Були присутні і люди, які вимагали не просто легалізації, а повної декриміналізації марихуани, бо курять її з дитинства.

Проект закону зареєстрували у Верховній Раді у травні "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення фундаментального права людини на життя". Його підписали 102 народних депутати з різних фракцій. Наразі ситуація так і не змінилася в кращу сторону. Закон має врегулювати використання конопель у медицині і науки.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Активісти тримали в руках банери, на яких знаходились трагічні написи про їх рідних, які загинули від раку та інших захворювань.

Нагадаємо про алергію на гречку: як улюблене "дякую" від політиків провокує проблеми зі здоров'ям.

Як повідомляв портал "Знай.ua", що львівські лікарі розповіли, чому ігри з сезонною алергією - не жарти.

Також портал "Знай.ua" писав, що таке кондиціонер влітку - спасіння чи ризик захворіти? Медики відповіли на головне питання українців.