На вулиці шалена спека, від якої можна врятуватися хіба що у приміщенні, де є кондиціонер. Влітку він часто стає справжнім порятунком, особливо для людей із серцево-судинними захворюваннями. Одначе, попри таку значну користь, кондиціонер може нести в собі й небезпеку. Розберемося, як використовувати кондиціонер, щоб не захворіти.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Під час літньої спеки, як не дивно, зростає кількість застуд і вірусних захворювань. Однією з причин цього є кондиціонери, що охолоджують приміщення. Вони можуть стати джерелом хвороботворних вірусів та бактерій. Тож існує ймовірність виникнення алергії та інфекційних захворювань. Крім того, кондиціонер сушить повітря в приміщенні, а це не кращим чином позначається на шкірі та слизових людини.

Чому кондиціонер іноді стає рознощиком небезпечних вірусів? Тому що в ньому накопичується пил, який потім із потоком повітря розноситься по всьому приміщенню. Здебільшого це означає, що кондиціонер неправильно експлуатується і несвоєчасно очищається.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Також зауважте, що в кондиціонері міститься фреон. Якщо цей газ витікає, це може викликати серйозні проблеми зі здоров'ям. У такому випадку слід викликати спеціальні служби з обслуговування кондиціонерів.

Якщо ви зайшли з розпеченого вуличного повітря до приміщення, не варто одразу вмикати кондиціонер на максимальне охолодження. Спочатку виставіть мінімальну температуру, а потім поступово знижуйте її на 1-2 градуси. Зважте, що саме різкі перепади температур можуть призвести до застуди, а іноді й до пневмонії.

Тож як убезпечити себе і не захворіти, насолоджуючись прохолодою від кондиціонера? Радимо дотримуватися простих правил. Їх не багато, всього п'ять:

  1. У приміщенні, де працює кондиціонер, обов'язково використовуйте зволожувач повітря.
  2. Слідкуйте, щоби різниця температур на вулиці й у приміщенні з кондиціонером не перевищувала 8 градусів.
  3. Не сидіть під кондиціонером і не спрямовуйте на себе потік холодного повітря.
  4. Після користування кондиціонером вимикайте його і провітрюйте приміщення.
  5. Не менше, ніж раз на рік чистіть кондиціонер від пилу.

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун також радить час від часу вимикати кондиціонер та регулярно робити вологе прибирання у приміщенні, де він працює.

"Не забувайте, що свіже повітря необхідне, тому провітрюйте приміщення, коли вимикаєте кондиціонер. В період спеки пийте достатньо води, носіть легкий одяг та не залишайтеся довго на сонці", - порадила Уляна Супрун.

Нагадаємо про погоду на 14 червня: пекельна спека охопить всю Україну.

Як повідомляв портал "Знай.ua", що погода цими вихідними піднесе довгоочікуваний сюрприз.

Також портал "Знай.ua" писав, що львів'ян змушують одягти протигази: місто задихається від пекельного смороду.