2019 рік в Україні визнали найтеплішим за всю історію спостережень, а початок січня 2020 року все ще не проявив справжніх зимових морозів. У суботу та неділю в Україні побільшає опадів. Такий прогноз дала український синоптик Наталка Діленко на своїй сторінці у facebook.

Прогноз погоди на зиму

За її словами, до нас прийде атмосферний фронт, який зумовить 4-го січня мокрий сніг та дощ у західних областях, ввечері ще й на півночі.

А 5-го січня опади поширяться на більшість областей, проте будуть періодичними та ненадовго.

"Вітер повіватиме з північного заходу, помірний, лише в західних областях його пориви можуть бути сильними. Температура повітря вночі -1-5 градусів, вдень +1+5 градусів, в Криму до +5+8 градусів", - зазначає синоптик.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Прогноз погоди

У Києві 4 січня ввечері та 5 січня очікується місцями мокрий сніг та дощ, вдень у суботу ще побуде суха погода. Нічна температура повітря становитиме -2-4 градуси, денна +1+4 градуси.

На Святвечір та Різдво - невеликий та помірний морозець, сніг та мокрий сніг більш ймовірний 7 січня повсюди, окрім південної частини України.

Теплий грудень міцно тисне руку січню також явно високуватою температурою повітря.

Скріншот, Метеопрог

Директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда прогнозує, що січень і лютий будуть досить малосніжними, не дуже холодними, а температура різко змінюватися з тепла на холод. Також всі фахівці обіцяють затяжну весну. Згідно з прогнозами Леоніда Горбаня, перша половина березня буде похмурою, з нічними морозами і невеликими снігопадами, а друга половина березня – тепліше, але дощовою і сльотавої.

Нагадаємо, що 31 грудня, була висока температура повітря і сніг розтанув, і синоптики прогнозують, що на Різдво ситуація зміниться.

Як повідомляв портал Знай.ua, у відділі реєстрації актів цивільного стану Мелітополя Запорізької області розповіли про те, які імена були найпопулярнішими серед молодих батьків у минулому році.

Також портал Знай.ua писав, що у Харкові 4 січня очікується похмура і похмура погода, без жодного промінчика сонця.