В цьому році на випускників очікують деякі нововведення, які стосуються Зовнішнього незалежного оцінювання, повідомляє газета “Сегодня”.

Як повідомляється, в цьому році ЗНО здавадимуть, крім школярів, також і випускники коледжів та професійно-технічних навчальних закладів, а результат ЗНО буде внесений у свідоцтво про загальну середню освіту замість результатів державних іспитів.

ЗНО, фото: zbruc.eu
ЗНО, фото: zbruc.eu

Усього на іспити буде винесено 11 предметів. Серед них обов’язковими будуть два: украънська мова та література і на вибір математика чи історія України. А третій предмет - на вибір з тих, що залишились: історія України, математика, біологія, географія, хімія, фізика, іноземна мова. Остання матиме два рівня складності — стандартний та профільний для тих, хто вчить цю мову поглиблено.

Розпочнеться тестування 21 травня, завершиться 15 червня, а результати стануть відомі не пізніше 24 червня. Зареєструватись на ЗНО можна буде вже з 3 лютого, але не пізніше 24 березня. А з 21 по 28 березня можна буде здати пробний іспит ЗНО, реєстрація на який вже розпочалась 3 січня та завершиться 24 січня.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нагадуємо, що пробне ЗНО можна здати лише з одного предмету.

Як повідомляв портал Знай.ua, в аннексированном Криму перестали викладати українську мову в останній школі, де її вивчали досі.

Також портал Знай.ua писав, що у Львові продуктовий магазин "Делікатес" придумав смачний спосіб популяризації української мови - тут пригощають школярів круасанами за високі оцінки з предмету.