ЗНО як дзеркало української освіті

Отож маємо результати ЗНО - 2019 з кількох предметів.

Тест з української мови і літератури не здали - 53 тисячі 613 учасників (15.8%)! Сумський школяр покінчив з життям через поганий результат ЗНО!

Микола Томенко: досьє, біографія, кар'єра, фото і відео

Урядовці й чиновники пояснили, що це дуже добрий результат, якщо навіть не відмінний?!

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Переконаний, нинішня система ЗНО потребує докорінного реформування.
1. Зміст. Запитання у тестах орієнтують абітурієнта на зазубрювання дрібних і несуттєвих фактів або цифр ( історія України), двозначних оцінок ( українська література) тощо.
2. Репетитори по ЗНО. Нинішня система створила ДИКУ ситуацію, за якої батьки приречені в останніх класах оплачувати репетиторів, а школярів орієнтувати на вивчення тестів, а не навчання у школі.
3. Два сорти навчальних предметів.
Домінування предметів, по яких складають ЗНО призводить до нехтування вивчення інших предметів, особливо в останніх класах школи.
3. ЗНО - все, школа - ніщо. Визначення ціни атестата за навчання у школі лише до 10% повністю демотивує навчання у школі.

Пропозиції:

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

1. Перегляд зміст ЗНО.
2. Виокремлення двох рівнів ЗНО: для прикладу, українська мова і література для гуманітарних дисциплін і технічних.
3. Можливе об‘єднання кількох предметів у єдине ЗНО для визначення не стільки рівня фактологічних - стільки творчих знань.
4. Збільшення ціни атестата щонайменше до 20 відсотків.

Загалом, ситуація щодо подальшої реформи ЗНО мусить стати предметом обговорення не лише вузького кола чиновників, а й викладачів вишів, вчителів шкіл, батьків та учнів.

ЗНО як ДЗЕРКАЛО УКРАЇНСЬКОЇ ОСВІТИ, або чи складуть ЗНО ЧИНОВНИКИ МОН?! Отож маємо результати ЗНО -2019 з кількох...

Geplaatst door Микола Томенко op Woensdag 19 juni 2019

Нагадаємо, українські батьки через суд намагаються влашутвати дитину до школи, які відмовили через відсутність щеплень.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям нагадали про правила нового Українського правопису, який набрав чинності 3 червня.

Також Знай.ua писав про те, що гламурна світська левиця прошмигнула до партії "Слуга народу". Хто "подарував" місце тусовщиці?