З понеділка, 3 червня в Україні офіційно запрацювала нова редакція Українського правопису, який ухвалив уряд утравні.

В цей день остаточний текст нової редакції Українського правопису оприлюднено на офіційних сайтах Міносвіти і Національної академії наук.

З цього моменту рекомендується застосовувати норми і правила нової редакції правопису в усіх сферах суспільного життя, зокрема в офіційно-діловому стилі мовлення.

Нагадаємо, 22 травня Кабінет міністрів України схвалив нову редакцію Українського правопису.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Український правопис у новій редакції розроблено фахівцями Української національної комісії з питань правопису. Воно повинно замінити редакції від 1992 року.

Таким чином, відтепер українцям потрібно забути про старі правила та звернути увагу на деякі ключові моменти, які змінив новий закон. А таких моментів декілька.

Так, наприклад, в українську мову повертаються слова, які посинаються на літеру "и".

Також зміни стосуються написання слів з "пів". Якщо раніше ми писали півстола, пів'яблука, то тепер будемо писати окремо: пів стола, пів яблука.

Також слова, що раніше писалися через дефіс (віце-прем'єр, екс-президенті т.д) тепер пишемо разом ( віцепрем'єр, експрезидент).

Нагадаємо,українцям пояснили, чому Український правопис зазнав таких змін та навіщо це потрібно.

Як повідомляв портал Знай.ua, як українцям по-новому писати слова на релігійну тематику.

Також Знай.ua писав про те, що Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради восьмого скликання.