Благодійний проєкт STEM is FEM оголошує відкриття конкурсу для старшокласниць на участь у третьому освітньому модулі. Цього разу темою стануть екологія і енергетика, розповідає один з ініціаторів проєкту, керівник компанії Gamingtec Сапар Карягдиїв.
“Рік розпочався активно – ми анонсували відбірковий тур для участі у третьому модулі STEM is FEM. Молоді потрібно розповідати про екологічні проблеми й про те, як можна змінювати себе та світ навколо. Лекції та екскурсії, які ми приготували для учасниць модуля, допоможуть їм ґрунтовніше розібратися у темах екології та енергетики. Сподіваємось, це стане потужною мотивацією для того, щоб запровадити корисні екозвички у повсякденне життя, а також популяризувати відповідальне ставлення до навколишнього середовища”, – говорить Сапар Карягдиїв.
Для участі у конкурсі, необхідно зареєструватися на сайті проєкту https://stemisfem.org/, та виконати конкурсне завдання. До участі у проєкті допускаються учениці старших класів зі всієї України, які ще не подали документів на вступ до вишу.
На дводенний освітній модуль відправляться 30 учасниць, які найкраще впораються із конкурсним завданням. 15-16 лютого їх запросять у Київ. Перед дівчатами виступлять відомі спікери, учасниці відвідають профільні установи та візьмуть участь у фінальному конкурсі, переможниця якого відвідає іноземний захід з тематики модулю.
Конкурс на сайті проєкта триватиме до 25 січня. У попередніх конкурсах на участь у модулях “ІТ” та “Біотехнології” подавали заявки близько 100 дівчат. А переможниці отримали можливість взяти участь у Webit Festival Europe (Валенсія) та Perspektywy Women in Tech (Варшава).
STEM is FEM – благодійна ініціатива, яка націлена на збільшення кількості жінок у технологічній сфері України.