У суботу, 11 січня, Київ і частину Київської області накрила хмара чадного газу. Цим повітрям дихати дуже небезпечно. Про це на сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив голова комітету РКІ, благоустрою, екології та охорони довкілля Громадської ради при КМДА Олег Попенко.

Забруднення повітря в Києві

"Над Україною знову найвища концентрація CO в світі, порівнянна з промисловими районами Китаю або Нью-Йоркською агломерацією! Накрило так само, як і в жовтні півкраїни – від Києва до Харкова, від Вінниці до Маріуполя. Знову історія повторюється, і знову наш Гідрометцентр мовчить. Половина території України вкрита величезною хмарою концентрації СО, і українці не мають ніякої інформації про те, чим вони дихають", - написав він.

Забруднення повітря в Києві, Facebook

У свою чергу, глава Госпродпотребслужбы Києва Олег Рубан розповів, що були проведені заміри повітря і прилади зафіксували перевищення пилу, діоксиду сірки, діоксиду азоту лише в 3 місцях, а саме на Бессарабській площі, Деміївської площі та Оболонському проспекті.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Також він додав, що в інших місцях стан повітря повністю відповідає стандартам мегаполісу, тобто, безпечно і без небезпечних забруднень.

Нагадаємо, що завдяки супутниковим даними NASA на Reddit зробили 3D-візуалізацію пожеж в Австралії. Масштаби лиха в східних і південних областях країни вражають.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Львівській лікарні №19 була проведена перевірка, яка виявила кричущі порушення в утриманні хворих і надання їм медичної допомоги.

Також портал Знай.ua писав, що зростаюча кількість пластикових відходів досить давно хвилює суспільство, проте вчені поки практично не досліджували можливі типи їх біорозкладу.