Україна увійшла до трійки лідерів, що стали найбільшими експортерами сільгосппродукції до країн Євросоюзу у 2019 році разом із США та Бразилією. Про це свідчать дані щомісячного моніторингового звіту Єврокомісії про стан торгівлі агропродукцією.

Згідно зі звітом, з листопада 2018 року по жовтень 2019 року експорт сільгосппродукції зі США становив 12,3 млрд євро, з Бразилії – 11,7 млрд євро, з України – 7,3 млрд євро.

Зерно, фото: Магия Шувани
Зерно, фото: Магия Шувани

Як свідчать дані звіту, протягом року найбільш стрімким було зростання експорту з України – 41%, або 2,1 млрд євро в грошовому вираженні.

За інформацією Міністерства аграрної політики України, за січень-вересень 2019 року агроекспорт становив 15,78 млрд доларів, що на 21,5% або 2,8 млрд доларів більше, ніж за аналогічний період 2018 року.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Аграрії
Аграрії

За підсумками III кварталу Україна експортувала рекордні 39,80 млн т зернових, що на 44% більше торішнього показника за аналогічний період.

Український сільськогосподарський сектор є, з одного боку, самодостатньою галуззю народного господарства (він годує країну), а, з іншого боку, експорт сільгосппродукції є ключовим для економіки, одним з найважливіших джерел наповнення держбюджету, а також припливу валюти. Тому експорт продукції сільгоспвиробництва, поряд з експортом промислових товарів і послуг, так важливий для економічного розвитку України.

Нагадаємо, що дніпряни тепер зможуть частіше їздити в Одесу, Львів і Київ.

Як повідомляв портал Знай.ua, вимальовується кримінальне правопорушення, скоєне групою осіб

Також Знай.ua писав про те, що на Центальному вокзалі в Києві депутатську кімнату вирішили переробити на зал очікування для військових.