Кожна людина, яка користується комп’ютером і виходить з нього в інтернет напевно стикався зі спамом, хоча часом навіть не мали уявлення, що це таке. Користувачеві, щоб зіткнутися зі спам му зовсім не обов'язково мати свій електронний ящик, так ка на сьогоднішній день різного роду спам із завидною регулярністю сиплеться і до вашої поштової скриньки, спамом можна назвати ці буклети з різною рекламою, які людина отримує для того, щоб що - то придбав із запропонованого товару.

Іншими словами, спам - це настирлива реклама, якої дуже багато з усіх боків і з кожним днем ​​її обсяг все більше і більше зростає. З - за цього величезного потоку абсолютно непотрібної інформації часом дуже складно знайти саме, то що потрібно, доводиться витрачати багато часу обходячи настирливий непотрібний спам і рекламу.

Що собою являє spam

Звичайно ж зрозуміло, що в даний комп'ютерний вік основним джерелом поширення спаму стала електронна пошта. Варто знати, що крім реклами такі спамні розсилки можуть нести і небезпеку як для вашого гаманця (фішинг, соціальний інжиніринг, розводки), так і для вашого комп'ютера, вони можуть заразити його вірусами, від яких буде складно позбутися.

І так нижче пропонуємо дізнатися докладніше, що це за слово Spam, яким він може бути, а також як з ним боротися. Дана стаття несе багато корисної інформації на цю тему, так що не втрачайте часу і приступайте до читання.

Що собою являє spam, tehnot
Що собою являє spam, tehnot
Що собою являє spam

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Відомо, що саме по собі слово Spam походить від назви м'ясних консервів, вони дуже масово рекламувалися під час завершення Другої світової війни (таким чином виробник намагався якомога більше розпродати солдатських м'ясних раціонів).

Дана реклама в своє брешемо наклала серйозний відбиток на подальшій історії, так як вона була надто агресивною, всеосяжної і всюдисущої. Саме тому в той час, коли став з'являтися internet, слово «спам» дуже підійшло до визначення ним різної нав'язливої ​​реклами.

Ось таким чином і прижилося слово, до того ж з часом нав'язливої ​​реклами ставало все більше з кожним днем. А коли електронна пошта зайняла свою щабель популярності, то всілякі несанкціоновані масові рекламні та шкідливі розсилки листів стали буденною справою. Звичайно ж спамерам такі розсилки були вигідні, так як все необхідна інформація була донесена до великої кількості народу і для цього не потрібно було особливо нічого робити.

Але все ж однією електронною поштою справа не обмежилася, на сьогоднішній день дуже часто спам поширюється в личку соціальних мереж, на форумах, в месенджерах миттєвих повідомлень, на дошках оголошень, в коментарях до блогів, навіть у Вікіпедію спамлять, з тієї причини, що дана енциклопедія є відкритою і в ній кожен може редагувати, то як вважає за потрібне. Спамити можуть особистий телефон, наприклад, рекламним обзвоном або ж класичної розсилкою рекламних SMS повідомлень.

Зараз різний спам кожна людина може зустріти і в офлайні, їм є масова розсилка реклами з інформацією, на яку людина не давав свого вирішення.

Де в інтернеті зустрічається спам

Нижче пропонуємо дізнатися все найпоширеніші точки з перебуванням різного роду спаму.

  • Електронна пошта, на сьогоднішній день - це просто клондайк для спамерів. Так як зараз за допомогою різних масових розсилок кожен бажаючий зможе продати все що завгодно, з їх допомогою можна дурити і грабувати, можна заражати комп'ютери, і розсилати черви. Сучасні технології дозволяють баз масових розсилок збиратися самостійно, для цього досить включити декілька відповідних програм.
  • Форуми, коментарі блогів, вікі-сайти і дошки оголошень - тут власне водиться найголовніше кількість спаму, так як кожен спамер може без праці розмістити інформацію. Варто знати, що спам - це не завжди реклама, часом таким чином вебмастера намагаються отримати безкоштовну посилання на свій сайт, їх мета розміщення свого сайту як можна вище в пошуковому рядку Яндекса або Google, це дозволяє приносити їм трафік і додатковий заробіток.
  • Соціальні мережі і сайти знайомств - дуже часто у вхідних повідомленнях можна зустріти спам, не набагато рідше він спостерігається в коментарях до повідомлень.
  • SMS - повідомлення з незнайомих номерів, які мають рекламний характер, такий вид спаму безсумнівно знаком всім.
  • Пошуковий спам - досить специфічна річ, але знайома всім. Практичний кожен користувачі мережі інтернет зможе згадати ситуацію, коли він вводив запит в пошуковий рядок Гугл або Яндекс, а у відповідь отримував лише величезна кількість різної інформації, яка абсолютно не стосується запитуваної ним матеріалу. Це так звані дорвеи (сайти з автоматично згенерували марними текстами). Такі сайти створені для того, щоб заспамлівать видачу пошуковиків, таким чином заробляючи на цьому гроші.

Де в інтернеті зустрічається спам, kaspersky
Де в інтернеті зустрічається спам, kaspersky
Де в інтернеті зустрічається спам

Вивчивши всю викладену вище інформацію, кожен користувач повинен розуміти, що будь - яке повідомлення, яке прийшло на поштову скриньку або коментар на форумі має рекламний характер цілком може бути спамом. Досить нав'язливою може бути реклама з розсилок, на які користувач самостійно підписався, але від неї можна відписатися, і вона більше не буде вам докучати.

Поява спаму дратує і заважає кожному користувачеві, особливо коли він починає з'являтися в особистої пошти, і, для того щоб відокремити потрібні листи він настирливого спаму, йде досить багато часу. До того ж спам з'являється на пошті може за дуже короткі терміни завдати серйозної шкоди особистим комп'ютера користувача, тому ми пропонуємо ознайомиться з тим, як можна навчиться розділяти потрібні і небажані повідомлення.

Як розбирається в сортах спаму (нешкідливого і небезпечного)

Нижче в статті в основному мова йтиме про спамних повідомленнях, які день у день приходять на електронну пошту до кожного користувача мережі інтернет. Електронна пошта вважається найкращим каналом для просування різного виду спаму, а всі інші джерела менш поширені. Так як особистий емейл адресу є у всіх користувачів, то його варто вміти захищати різними способами.

Найбільш відомі різновиди спаму:

Нижче представлені найбільш поширені види забороненого спаму.

  • Реклама легальних товарів і послуг - такий вид заробітку вибирає людина, яка згодна заробляти на спам - розсилці, так як це є основним каналом за допомогою якого можна привертати до себе клієнтів, так як це досить не дорого і результат не змушує себе чекати - охочих заробляти подібним способом все більше з кожним днем, залучення клієнтів і покупців, бо це не дорого, швидко і приносить результат. Якщо звичайно подумати з моральної точки зору, то людина дуже не правий, що вибрав такий вид заробітку на інших людях.
  • Заборонена реклама - все знають, що є певний ряд товарів і послуг, рекламування яких заборонено законом, до того ж саме такі спам - розсилки для них є основним каналом залучення клієнтів. Варто зауважити, що чимало спемеров рекламують свої послуги теж за допомогою масових розсилок, бо ця діяльність заборонена законодавством. Так само до цієї категорії відноситься реклама, яка негативно відбивається на відгуках про конкурентів, так як це так само заборонено робити.
  • Вплив на громадську думку - часом боротьба зі спамом приходить в глухий кут, і його вибирають ті, хто хоче маніпулювати громадською думкою в потрібному для себе напрямку. Впливати на суспільно думку можна розіславши потрібну інформацію на кілька адрес, нібито від якоїсь особи, це робиться для того, щоб його скомпрометувати, таким чином можна людині навіяти свою думку використавши його авторитет в своїх цілях. Такими питаннями в основному займаються в політичних сферах, так для користувача це не несе ніяких негативних моментів, а в більшості випадків страждає той від чого імені відправлялася повідомлення.
  • Листи, які просять переслати іншим - на сьогоднішній день по інтернету подібного спрямування спаму божевільна безліч, в повідомленні може бути картинка, яку користувач просить розіслати всім своїм знайомим, для того щоб купити або зробити що-небудь, вона практично завжди містить спам. Таке сміття в повідомлення розсилають спамери для того, щоб заволодіти ще більшою кількістю електронних адрес, так як після того як користувач підтримує цю схему і починає все поширювати, визначити його Емейл не складає ніяких труднощів.

Найбільш відомі різновиди спаму, 3dnews
Найбільш відомі різновиди спаму, 3dnews
Найбільш відомі різновиди спаму

Що собою являє Spam підвищеної небезпеки?

Користувач розуміє який спам може нашкодити не тільки його душевному стану, а й проникнути в базу комп'ютера - це Spam підвищеної небезпеки. Нижче пропонуємо докладніше розглянути приклади різновидів спаму, які неймовірно небезпечні як для особистого комп'ютера користувача так і для його коштів.

Спамом підвищеної небезпеки називається інформація, яка була надіслана користувачеві без його на те згоди, це можуть бути картинки, відео, різні посилання. Кожен такий спам дуже небезпечний і якщо ви поняття не маєте хто той від якого надійшов лист, або надіслана інформація не має до вас ніякого відношення, то значить не варто реагувати на цю розсилку і наражати на небезпеку свій комп'ютер і іншої техніки.

Як спамери можуть дізнатися ваш e-mail адресу

Спамерами є ті, хто займається поширенням масових розсилок, так само вони збирають Емайл адреси з усіх доступних джерел. Такими джерелами можуть бути: форуми, гостьові книги, чати, соціальні мережі і багато інших сайтів в яких поштові адреси можуть перебувати у відкритому доступі. Краще бути обережним і не вносити дані своєї електронної адреси на різних сайтах, так як з - за вашої недбалості будь хакер зможе без зусиль додати свою адресу собі в список і використовувати його в своїх цілях для подальшого поширення спаму.

Зараз є програми, які дозволяють хакерам здійснювати збір електронних адрес, для них така робота не складна і абсолютно не вимагає серйозних зусиль, це означає що той електронну адресу, який менш захищений і потрапить до хакерів. Варто знати, що зараз така програма не їсти рідкість і її навіть можна придбати у тих, хто на цій справі спеціалізується.

Як спамери можуть дізнатися вашу e-mail адресу, pl.oblast
Як спамери можуть дізнатися вашу e-mail адресу, pl.oblast
Як спамери можуть дізнатися e-mail адресу

Звичайно ж у всьому світі на сьогоднішній день зареєстровано досить велику кількість поштових адрес, і в зв'язку з цим хакеру не складно самому генерувати за допомогою спеціальних програм з використанням різних словників. Зараз в мережі інтернет навіть є спеціальні віруси (черви), бази яких запрограмовані на самостійну розсилку пошти за всіма адресами, які є на зараженому комп'ютері. Обмін повідомленнями в такому випадку допомагає поширювати спамерські віруси далі по всій глобальній мережі інтернет.

У цій статті ми розповіли про те, що собою являє поняття спаму, розкрили питання щодо його виникнення, сподіваємося подана вище інформація допоможе кожному користувачеві захистити свій сервіс від виникнення вірусів.