В Україні склалась дуже неоднозначна ситуація із працівниками. Більшість українців працездатного віку працюють нелегально. Решта - або на заробітках, або працевлаштовані нелегально.

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов під час брифінгу з питань змін у трудове законодавство детально розповів про населення працездатного віку.

Робота, фото: bigmir
Робота, фото: bigmir

"Сьогодні лише 12,8 млн з 28,5 млн українців працездатного віку працюють легально. Половина з нас працездатного віку або працює в іншій країні, або працює неформально", - сказав Милованов.

За його словами, неформальне працевлаштування означає, що більшість українців не захищені трудовим законодавством. Зміни до Трудового кодексу, які пропонує уряд, повинні сприяти легальному працевлаштуванню та зростання кількості робочих місць.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Українці, які працюють нелегально, не сплачують податків і можуть отримувати на руки більше грошей за рахунок цього. Але ці люди свідомо не дбають про свою державу, а лише про себе.

А якщо працювати офіційно, то мінімальна зарплата в Україні з 1 січня становить 4 723 гривні. З цієї суми ще вираховуються всі податки і збори - близько 20%. В результаті на руки людина отримує до 4000 гривень.

вагітна жінка на роботі
вагітна жінка на роботі

В уряді мають намір протягом наступних 5 років вийти на рівень безробіття, властиві європейським країнам. Для цього, за словами міністра, необхідно ввести максимально гнучке законодавство і дозволити всі види працевлаштування.

Нагадаємо, показали різницю між українськими та європейськими зарплатами: де отримують найбільше.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Сергій Шахов показав "чорне досьє" на Раду: 25 гвалтівників, куми, брати, свати.

Також "Знай.ua" писав, що засуджений за зґвалтування Іванісов повернувся в Раду: "Тисне ручки колегам, обіймається..."