16 січня президент України Володимир Зеленський підписав указ, згідно із яким цього року відбудуться призови для проходження строкової військової служби.

Згідно із новим указом президента, у цьому році відбудуться два призови на службу до лав Збройних сил. Перший — у квітні-червні, другий — у жовтні-грудні. Навесні призовуть юнаків віком від 20 років, а восени можуть бути призвані також хлопці віком від 18 років. Проте, як пояснив міністр оборони Андрій Загороднюк, обов’язково призиватимуть лише хлопців від 20 до 27 років, а 18-19 річних юнаків можна буде залучати до військової служби лише за їхньої добровільної згоди.

Призовники, фото: Молодий буковинець
Призовники, фото: Молодий буковинець

Також Загороднюк додав, що наразі триває робота над поступовою повною відмовою від строкової служби та переходом на контрактну армію.

Нагадуємо, що після підписання указу про призов на строкову військову службу в інтернеті з’явились меми, фотожаби та інша народна творчість, у яких автори висміюють цей указ.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський відреагував на заяву Гончарука.

Також "Знай.ua" писав, що Кличко став героєм мемів після потопу, це треба бачити.