З'явилася інформація, що з 2021 року ЄС вводить нові правила з безвизу. До країн Євросоюзу зможуть потрапити далеко не всі українці. Метою нововведення є відсіювання потенційно небезпечних людей.

Нові правила з безвизу в ЄС

Так, політолог Кирило Мочанов розповів, що це правило стосується не тільки українців, але також й інших країн, у яких є візовий режим з ЄС.

"Мета – відразу відсіяти потенційно небезпечних людей, щоб вони не потрапили на територію Євросоюзу. Також це стосується людей, яких можуть депортувати, і яким заборонений в'їзд. За правилами ЄС, перед в'їздом потрібно буде заповнювати певну анкету за кілька днів до вильоту або виїзду, яка буде коштувати близько 10 євро. У ній необхідно вказати паспортні дані. Це спростить перетин кордону під час паспортного контролю. Тобто, скоротить черги при паспортному контролі. Це віза буде дійсна 5 років. У цьому немає нічого крамольного, і з скасуванням безвиза я б це не асоціював",- цитує експерта "Голос.иа".

Нові правила по безвизу в ЄС

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також, за словами Мочанова, ця анкета є абсолютно нормальним досвідом, і скасування безвиза зовсім не потрібно боятися.

"Вимоги спрямовані на громадян, які їдуть в Євросоюз з туристичним візитом. Не думаю, що оплата 10 євро вплине на туристів або на бажаючих поїхати на сезонні роботи. Тих, хто працює по трудовій візі, це не торкнеться. Це питання безпеки, перетину кордону ЄС", - додав політолог.

Нагадаємо, що в Україні затвердили безвізовий режим з Колумбією і Еквадором.

Як повідомляв портал Знай.ua, з 2021 українцям доведеться проходити додаткову перевірку для в'їзду в країни Європи.

Також портал Знай.ua писав, що згідно з підсумками 2019 року Україна посіла 43 місце серед 200 країн у рейтингу паспортів світу.