Мешканці столиці вже не перший день скаржаться на станом повітря на вулицях міста. І воно не дивно чому, адже практично кожного дня Київ накриває щільний туман і відчувається їдкий запах диму. Наразі ж у КМДА пояснили, чому так відбувається.

Відповідна інформація з'явилася на сайті відомства.

Відтак, як відзначається, сталося це через суху погоду та велику кількість автомобілів, яких стало значно більше на свята.

"За інформацією управління екології та природних ресурсів, після свят в місті різко збільшилася кількість машин. А суха і безвітряна погода, при якій різко змінювалася температура повітря, не дозволяє розсіюватися забруднюючих речовин", - йдеться в повідомленні.

Туман у Києві, фото: golos.ua
Туман у Києві, фото: golos.ua

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Наразі ж, аби трохи стабілізувати ситуацію, столична влада закликає відмовитися або менше використовувати автомобілі, бо Лише опади, посилення вітру та зниження температури змінять ситуацію і туман піде.

"Альтернативним і найкращим шляхом для зниження забруднення повітря в такі періоди є мінімізація використання приватного транспорту, а натомість – використання громадського транспорту, особливо в години пік", - підсумували у КМДА.

Нагадаємо, отруйний смог захоплює Україну: які області опинилися у небезпечному полоні.

Як повідомляв портал Знай.ua готуйте протигази: жителям розповіли, на яких вулицях небезпечно дихати.

Портал Знай.ua писав у МОЗ опублікували результати аналізу повітря.