Смог, який панує над Україною та не збирається розвіюватися, отруює повітря. На вулицях міст важко дихається, люди хвилюються.

Вже кілька днів у багатьох областях України спостерігається сильний туман, який супроводжується перевищенням дози шкідливих речовин у повітрі. Про це свідчать дані Центральної геофізичної лабораторії України ім. Срезневського.

За результатами досліджень, небезпечний для здоров'я чадний газ в Києві в 4 рази перевищує норму.

Найбільше забруднення повітря спостерігається в Мінському масиві в Оболонському районі (156 одиниць), на бульварі Перова (145) і в масиві Райдужний (122). Норма забруднення атмосфери — 0-50 одиниць.

Смог у Києві
Смог у Києві

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Зазначимо, що 24 жовтня на сайті Міністерства охорони здоров'я (МОЗ) було опубліковано повідомлення, що забруднення повітря знаходиться на звичному рівні, тому українцям не варто переживати.

У відомстві назвали причини утворення смогу на території України. Серед них: наслідки спалювання трави та листя, загоряння на сміттєвих звалищах, робота хімічних заводів, газові викиди транспорту, вигоряння великої кількості торфовищ.

Київ смог
Київ смог

Смог поглинув не лише столицю, а й більшість міст України. На картах добре прослідковується, де найбільш забруднене повітря.

Нагадаємо, отруйний туман забрав тисячі життів, показовий приклад для України.

Як повідомляв портал Знай.uа, готуйте протигази: вінничанам розповіли, на яких вулицях небезпечно дихати.

Також портал Знай.ua писав, у МОЗ опублікували результати аналізу повітря.