Смог, який панує над Україною та не збирається розвіюватися, отруює повітря. На вулицях міст важко дихається, люди хвилюються.

Вже кілька днів у багатьох областях України спостерігається сильний туман, який супроводжується перевищенням дози шкідливих речовин у повітрі. Про це свідчать дані Центральної геофізичної лабораторії України ім. Срезневського.

За результатами досліджень, небезпечний для здоров'я чадний газ в Києві в 4 рази перевищує норму.

Найбільше забруднення повітря спостерігається в Мінському масиві в Оболонському районі (156 одиниць), на бульварі Перова (145) і в масиві Райдужний (122). Норма забруднення атмосфери — 0-50 одиниць.

Смог у Києві
Смог у Києві

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Зазначимо, що 24 жовтня на сайті Міністерства охорони здоров'я (МОЗ) було опубліковано повідомлення, що забруднення повітря знаходиться на звичному рівні, тому українцям не варто переживати.

У відомстві назвали причини утворення смогу на території України. Серед них: наслідки спалювання трави та листя, загоряння на сміттєвих звалищах, робота хімічних заводів, газові викиди транспорту, вигоряння великої кількості торфовищ.

Київ смог
Київ смог

Смог поглинув не лише столицю, а й більшість міст України. На картах добре прослідковується, де найбільш забруднене повітря.

Нагадаємо, отруйний туман забрав тисячі життів, показовий приклад для України.

Як повідомляв портал Знай.uа, готуйте протигази: вінничанам розповіли, на яких вулицях небезпечно дихати.

Також портал Знай.ua писав, у МОЗ опублікували результати аналізу повітря.