Стало відомо, які дитячі імена стали найпопулярнішими в 2019 році. Про це повідомляється в Центральному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції.

Новонароджені малюки

"В столиці найчастіше своїм новонародженим дітям батьки давали імена – Соломія, Марія, Варвара, Мілана, Орися; для хлопчиків – Олександр, Дмитро, Матвій, Марк", – розповіли в Центрі.

До того ж, на Черкащині серед імен для новонароджених дівчаток лідирують Вероніка, Єва, Вікторія, Ганна і Діана; для хлопчиків – Богдан, Максим, Тимофій, Назар і Іван.

"Що стосується Київської області, то в лідери вибилися імена: Ангеліна, Аліса, Валерія, Катерина, Мирослава, Соломія і Софія; Денис, Єгор, Захар, Макар, Назар, Олег і Роман", – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Також було названо найбільш рідкісні імена, які отримували малюки в минулому році.

Так, в Києві найбільш рідкісними у дівчаток стали Ореста, Фрота, Аннаель, Влана, Агата, Глафіра, Герда, Фіона, Фея; у хлопчиків – Фелікс, Саватій, Ангел, Димитр, Ілай, Спартак.

Новонароджені малюки

У Київській області новонароджених дівчаток називали Агуник, Хауля, Дьйомерси, Лаян Оріяна; хлопчиків – Азарій, Алімпій, Аліхан, Вильдан, Довуд, Стратон, Робін, Умут.

В Черкаській області найрідкіснішими жіночими іменами стали Попелюшка, Ія, Лада, Марселіна, Севіль, Теона; чоловічими – Брайан, Граф, Ісай і Нелею.

Нагадаємо, що колишній аргентинський арбітр Пабло Лунати вибрав досить незвичайне ім'я для свого новонародженого сина.

Як повідомляв портал "Знай.ua", з 1 квітня 2020 року Програма медичних гарантій запрацює в повному обсязі.

Також "Знай.ua" писав, що міністр навколишнього середовища Японії Сондзиро Коїдзумі взяв відпустку на три місяці, щоб доглядати за своїм новонародженим сином.