На днях посольство України в Лондоні зробило гучну заяву стосовно британської поліції. Відтак, вони заявили, що іноземні правоохоронці повинні виключити тризуб, який зображений на гербі України, зі списку екстремістських символів та попросили вибачення.

Відповідний допис вони опублікували в Twitter.

Зауважимо, що раніше британська поліція розіслала медикам та вчителям документ стосовно боротьби з тероризмом, де вказала український тризуб, як екстремістський символ.

символіка тризуба
символіка тризуба

"Включення тризуба, конституційного символу герба України, в посібник з питань екстремізму для британських вчителів і медичного складу, підготовленого контртерористичної поліцією, надзвичайно обурливо. Ніякі пояснення неприпустимі. Ми вимагаємо, щоб тризуб був виключений з допомоги і були принесені офіційні вибачення", - йдеться в повідомленні посольства.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Окрім цього, під дописом вони навели фотографію з "татуюванням" тризуба, який має підпис: "Український тризуб (націоналістичний)".

Нагадаємо, у Києві через 100 років показали заборонене кіно: де подивитися легендарні фільми, зібрані по крупинкам

Як повідомляв раніше Знай.ua, тут кують метал: до Франківська з'їдуться ковалі з усієї Європи

Також Знай.ua писав про те, що роботи поневолюють світ: українську сцену їде "захоплювати" незвичайна рок-група з Німеччини