680 шкіл в нашій країні не мають вбиралень в приміщені. Найгірша ситуації у Закарпатській області. Про це на засіданні Кабінету міністрів 27 лютого 2019 заявила міністерка освіти Лілія Гриневич назвавши це «ганебним явищем», яке треба повністю ліквідувати.

Для цього було створено програму «Гідність дитини».На її реалізацію виділили 267 мільйонів гривень.

Як передають «Новости Донбасса», на даний момент цифри різняться. Заступниця міністра освіти та науки Любомира Мандзій повідомила наступну інформацію:
В Україні 372 установи середньої шкільної освіти до сих пір мають тільки холодні туалети на вулиці. Цього року органи місцевого самоврядування повинні вирішити цю проблему і облаштувати вбиральні всередині будівель.

В минулому році урядом було направлено спеціальну субвенцію в розмірі 267 мільйонів гривень в рамках програми" Гідність дитини ", по якій повинні були створити всі належні умови і позбутися від такого ганебного явища як туалети на вулиці біля шкіл. Органи місцевого самоврядування повинні були облаштувати належні умови в своїх навчальних закладах, а це 848 туалетів. З них на кінець року було створено трохи більше двохсот. Решта - сподіваємося, що побудують в цьому році прокоментувала Любомира Мандзій

За її словами у першому кварталі 2020-го МОН очікує, що близько 100 закладів вирішать це питання, а до кінця року усі школи, де навчаються понад 45 дітей, матимуть теплі вбиральні всередині приміщення.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, раніше український блогер Михайло Шнайдер в черговий раз опублікував знімок, який не тільки не тільки викликав шквал активного обговорення у соцмережі, а й продемонстрував жорстокі реалії українського життя.


Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям варто приготуватися до різкого подорожчання продуктів харчування.


Також "Знай.ua" писав, що в Україні все активніше розгуляється грип. Про це повідомив глава Національної медичної палати Сергій Кравченко.