18 січня на лінії фронту в районі селища Золоте в Луганській області відбувся бій.
Окупанти обстріляли позиції бійців ВСУ з мінометів САУ "Нона" калібру 120 мм, в результаті чого були поранені 8 військовослужбовців.

Обстріли забрали життя військового 72-ї омбр імені Чорних Запорожців Валерія Закусило, ще двоє в зоні проведення ООС отримали поранення. У нього залишилася дружина та дві доньки.

Війна продовжує забирати найкращих! 18 січня від кулі російських окупантів загинув в бою за Україну воїн нашої 72-ї...

Geplaatst door 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців op Zondag 19 januari 2020

Тим часом, в прес-центрі ВЗГ заявили про загибель 19 січня ще одного військового.
Мова йде про ще один обстріл, неподалік населеного пункту Піски, та сім - поблизу населеного пункту Орехово. Постріли зафіксовані також поруч Новоолександрівки і поблизу Новотошківському.

Популярні новини зараз
Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Як зазначила волонтер і ветеран АТО Маруся Звіробій на сторінці в Facebook, в штабі ООС ці обстріли в районі Золоте-4 "перенесли" на населений пункт Горіхове.

Бойовики обстріляли Золоте, не дивлячись на розведення (Фото: facebook.com/marusyazvirobiy)

Окупанти обстріляли хутір Вільний в районі Золоте-4

Волонтер Serg Marco пише в Facebook, що в Золотому в результаті обстрілів бойовиків могли бути загиблі.

  • скріншот з фейсбуку

Дивом не намісили двохсот. Просто дивом. Штаб ООС мовчить, заяву на цьому не акцентується. Обстріляли Орехово, кажуть, ага. Треба ще кілька населених пунктів розвести, а як же ще. Цікаво зробити інфографіку втрат в районах Золотого і Петровського ... Так як до мене почали приходити в коменти люди, які доводять, що все не так однозначно, стріляють за кордоном лінією розведення, а в самому Золотому як і було домовлено - тиша, прикладаю ще пару скроневої з новинами з Золотого-4 йдеться в публікації

Також терористи пошкодили лінію електропередач і два автомобіля 72-ї бригади, ведучи обстріл з 120-мм мінометів.

Окупанти обстріляли Золоте (Фото: facebook.com/serg.marco)

Журналіст Руслан Смещук розповів, що потрапив під обстріл в цей час.

Окупанти обстріляли Золоте (Фото: facebook.com/seatelve)

Поїхали знімати Водохреща, а потрапили на Вогнехреща. Золоте-4 другий день гримить від прильоту мінометних мін. Місцеві люди ховаються по погребах, перебиті лінії електропередач. Вісім військових поранені. Я начебто потрапив в 14/15 рік написав він в своєму Facebook

Ці та інші пости в мережі доводять про те, що на Донбасі зара напружена та неспокійна ситуація, але в прес-центі ООС в повідомленнях зі зведень за 18 і 19 січня нічого про Золоте-4 не говориться.

Нагадаємо, раніше Андрій Білецький, відомий український громадський та політичний діяч. Повідомляє сумну статистику зі Сходу України за минулу добу.


Як повідомляв портал "Знай.ua", Українські військові прозвітували стосовно того, скільки разів 17 січня російські окупанти обстріляли українські позиції та розповіли, скільки захисників України в результаті цього постраждали.


Також "Знай.ua" писав, що українські військові прозвітували стосовно того, скільки разів 18 січня російські окупанти обстріляли українські позиції та розповіли, скільки захисників України в результаті цього постраждали.