В користі і суті процедури ламінування волосся є деякі нюанси. Саме вони не дозволяють її однозначно рекомендувати всім, як це часто роблять в салонах краси... Чи може полірування волосся насправді здійснити на них лікувальний вплив? Розберемося: що до чого.

Ламінування волосся: лікує?
Ламінування волосся: лікує?http://xn--d1ackggiec8e.xn--p1ai/leisure-salon-krasoty-venera

Ламінування волосся: що це і в чому суть процедури?

Позбутись від ламкості, сухості, посічених кінчиків і тьмяності волосся – це тільки мала дещиця того, що нам обіцяють в результаті ламінування. Помилково багато хто вважає цю процедуру відновленням волосся. Однак правильно було б назвати цю процедуру реконструкцією волосся. Так як в її процесі волосся не стає здоровим і, так би мовити, новим, а просто набуває зовнішнього лоску – то, що було, покривається глянцем.

Якщо подумати логічно, то всі добре уявляють, в чому полягає звичайне побутове ламінування документів або паперу. У його процесі лист обволікають захисною плівкою, яка істотно продовжує «життя» цього паперу, запобігаючи розтріпуванню, зламам і так далі. Власне, з ламінуванням волосся відбувається все приблизно так само за тотожном принципом.

Кожна волосина в процесі процедури теж обволікається захистом – тобто своєрідним ламінатом. Склад цього ламінату може бути різноманітним. Майстри перукарського мистецтва стверджують, що він містить в собі безліч корисних речей, які здатні поліпшити волосся. Також стверджують, що ламінування не здатне принести ніякої шкоди волоссю і абсолютно його не псує. Але чи може ламінування насправді принести користь?

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У народі ламінування абсолютно справедливо ще називають «запаюванням». Тому що власне склад розчину для ламінування таким чином контактує з волосками, що занурює їх у своєрідну плівку, запаюючи лусочки.

Крім звичайного ламінування, можуть запропонувати біоламінування або ж фітоламінування. Ця різниця видів ґрунтується на характері складу ламінату. У випадку з біо- і фіто- йдеться про повністю натуральні компоненти замість хімічних сполук.

Однак, якщо заглибитися в тонкощі ламінування, виходячи з витоків процедури, можна зробити наступний висновок. Ламінація не вилікує ваше волосся, але вирішить зовнішні проблеми. Це легко зрозуміти уявивши ламінування документів. Що буде якщо заламінувати зім'ятий і пошарпаний життям аркуш паперу? Так по суті своїй, і ламінування волосся, покриваючи кожну волосинку плівкою, яка не пропускає повітря, візуально розгладжує нерівність структури, захищає її від зовнішніх подразників. В результаті шевелюра зовні виглядає по-голлівудськи – блискуча і шовковиста. Якщо, звичайно, вона не була до того неабияк «розтріпана».

Ламінування волосся: голлівудський шик
Ламінування волосся: голлівудський шик https://instyle.ru

Ламінування волосся: причини зробити

Отже, майстри салонів в якості показань до цієї процедури перераховують:

  • посічені кінчики волосся;
  • тонкість, сухість і ламкість волосся;
  • знижену густину волосся;
  • відсутність природного об’єму волосся;
  • а також проведення таких шкідливих для якості волосся маніпуляцій як часте фарбування і хімічні завивки;
  • до того ж літній сезон – волосся теж треба захищати від шкідливого впливу ультрафіолету.

Ламінування волосся: які корисності від нього отримаємо?

До ламінування волосся існують як показання, так і протипоказання. Почнемо з плюсів, які нам обіцяє ця процедура.

  • Швидкий ефект відразу ж після проведення процедури.
  • Блиск і сяйво волосся, які можна порівняти з зачісками моделей на обкладинках глянцевих журналів.
  • Усунення посічення кінчиків волосся.
  • Волосся стає міцнішим, тому що потовщується сама їх структура завдяки плівці.
  • Колір волосся стає більш яскравим і насиченим.
  • Якщо волосся фарбоване, то фарба не змиється з волосся, поки на них тримається ламінат.
  • Кучеряве волосся стане більш слухняним і прямим, локони «придбають» витримане благородство замість неконтрольованого «вивиху».
  • Ламінування не несе ніякої шкоди шкірі голови.
  • Тривалий ефект процедури – близько 1-1,5 місяці.

Ламінування волосся: до/після
Ламінування волосся: до/після https://seahair.ru/laminirovanie-volos

Чому не варто робити ламінування волосся?

В першу чергу заламіноване волосся не терпить фарбування. Фахівці радять спочатку зробити фарбування або мелірування, а потім відразу ж ламінувати. Але ефект «запаювання» тримається близько півтора місяця. Якщо ти вже і забула, який натуральний колір волосся, тому що постійно, регулярно і ґрунтовно його фарбувати – то що ти будеш робити з відрослими корінням, яке проявляються вже після 2-х тижнів фарбування?

Процедура ламінування волосся категорично протипоказана вагітним жінкам і в період лактації. Виходить, що вона все-таки несе в собі шкідливість. Тому що жінкам в цікавому положенні і в період годування немовляти протипоказані будь-які процедури, які загрожують проникненням в організм (через шкіру, наприклад) хімікатів.

Після ламінування волосся у вас виникнуть труднощі зі створенням локонів. Тому що після цієї процедури волосся саме по собі стає дуже важким і щільним. У такому випадку його завивка за допомогою плойки перетворюється на справжнє випробування для психіки. По-перше, волосся буде погано піддаватися маніпуляціям і доведеться для їх приборкання застосовувати безліч стайлінг-засобів. А по-друге, навіть якщо все це пройде вдало, і ти таки створиш на своїй голові зачіску мрії, практично гарантовано, що вона довго не протримається. Фахівці дають їй приблизно годину. Якщо пощастить, звичайно, може бути і довше, але це навряд чи.

Після ламінування волосся необхідно буде повністю змінити домашню систему догляду за ним. А це додаткові грошові витрати (і вони досить суттєві), а також витрати часу і сил на проведення ретельного догляду. Так для догляду за ламінованим волоссям потрібні безсульфатні шампуні, спеціальні маски, бальзами та ополіскувачі для волосся. Далі потрібно буде придбати і спеціальні засоби для стайлінгу з особливим складом цих продуктів відповідно до характеру ламінування.

На жаль, але через процедури ламінування волосся стане швидше і сильніше жирніти. Не дивно, адже волосини постійно будуть переобтяжені повітронепроникною плівкою. Добре, якщо за своєю природою сухе волосся, і ти його можеш мити раз на тиждень – тоді додаткове «жирніння» нестрашне. А якщо і без того жирне волосся, які потрібно мити щоранку?! Тоді наслідки ламінування можуть перетворитися в справжню катастрофу. Імовірно, що замість розкішної голлівудської гриви зачіска перетворитися на подобу зачіски а-ля гранж Курта Кобейна. Теж добре, але заради такого ефекту не варто йти в салон і перебудовувати свою систему догляду за волоссям – можна просто перестати його мити щодня.

До того ж особливо позначиться це саме на тонкому прямому волоссі – його жирність буде сильно проявлятися у коренів. Для кучерявого волосся – загроза жирності не така велика. Тому що воно за своєю природою менш щільне. І останнє: якщо знадобитися часто мити голову після процедури – ефект від неї теж триватиме меншу кількість часу. Висновок: якщо від природи волосся, схильне до жирності, пряме і рідке – то його ламінування буде невигідним.

Ламінувальна плівка – це додатковий вантаж для волосків. Насправді волоскам важко витримувати на собі тяжкості. Тому ламінування тягне за собою ослаблення коренів волосся і навіть їх випадання. Так що щільним важким шевелюрам – ламінування за великим рахунком не рекомендовано.

Найголовніший мінус ламінування волосся – це те, що відбувається з шевелюрою тоді, коли ламінат починає з неї змиватися. У салоні пообіцяли, що волосся буде виглядати краще колишнього навіть після того, як ламінація змиється? Або говорили, що стан шевелюри просто повернеться до первинного? На жаль, ні. Коли ламінат починає сходити з волосся, їх лусочки терплять ще більше пошкодження, ніж було до того. Тобто відхід ламінуючого волокна сам по собі ще додатково пошкоджує структуру волосся. Внаслідок чого воно стає більш сухим і ламким, ніж було в початковому стані до проходження процедури.

Звичайно, в салоні розкажуть, що все нормально – просто волосся потрібно постійно підтримувати ламінуванням. Це робота на вічну прив'язку клієнта до процедури і її майстра. Так, якщо робити ламінування регулярно, то волосся буде виглядати добре, але з кожним разом ефект від процедури буде менш помітним. До того ж проблема з ламкістю і сухістю волосся таким чином не вирішуується – пошкодження все одно залишаться на волоссі, просто це не буде помітно зовні. А до чого в підсумку це все це може призвести? До того, що волосся поступово прийде в жалюгідний стан.

Ламінування волосся в салоні
Ламінування волосся в салоні http://pretty-hair.ru

Ламінування волосся: оптимальне проведення процедури

Головний висновок, який роблять фахівці, аналізуючи плюси і мінуси процедури ламінування волосся в тому, що перед цим волосся варто вилікувати. Виснажене, випадаюче і ослаблене волосся потрібно наситити корисними речовинами зсередини. А потім вже робити ламінування. Тільки в такому випадку ти отримаєш приголомшливий ефект голлівудської зачіски.

Чому ламінування не може повноцінно наситити волосся, навіть якщо в складі його розчину містяться корисні речовини? Лікарі-трихологи стверджують, що волосся отримує своє підживлення тільки через корінь і шкіру голови. Те, що ми носимо на довжині свого волосся – це по суті, відмерлі частинки. Поліпшення їх виду є лише поверхневим візуальним ефектом, але повноцінне живлення через кінчики волосся отримати фізично не може.

В ідеалі перед проведенням процедури ламінування волосся в салоні, краще все-таки проконсультуватися не зі своїм майстром-перукарем, а з професійним лікарем. Тільки не зацікавлений в салонних процедурах трихолог може об'єктивно оцінити стан і здоров'я волосся.

Якщо ти зважилася на процедуру, перш ніж її здійснювати, точно довідайся у майстра, як і на основі яких засобів він буде проводити ламінування. Так, варто вивчити склад ламінату з упаковки, а не сліпо довірятися своєму стилісту. І нехай це буде краще перевірений майстер, в компетенції і професіоналізмі якого ти точно впевнена. Тому що мало вибрати хороші засоби для процедури – її ще потрібно грамотно провести. Якщо процедура буде проведена неакуратно, це може і не відбитися на миттєвому результаті, але глобально волосся постраждає в кінцевому підсумку.

Салонне ламінування волосся: ціна питання

Точні розцінки на проведення процедури ламінування волосся, звичайно, можуть різниться в різних салонах в залежності від їх рівня і популярності майстрів. Але в цілому ціна формується на основі таких факторів:

  • довжина волосся (якщо коротке волосся, то ціни і ризики мінімальні);
  • вид ламінування;
  • ціна самого складу ламінату;
  • рівень пошкодженості і пошкоджуваності волосся.

Ламінування волосся
Ламінування волосся: так чи ні?https://instyle.ru/

Як проходить ламінування волосся в салоні?

Вся процедура не займе багато часу – вона триває приблизно протягом години.

  • Спочатку волосся миють спеціальним шампунем для освіжування кольору.
  • Потім волосся покривають ламінатом – тим самим спеціальним складом, який покриє кожну волосинку. Він може включати в себе різні вітаміни, протеїни та інші сприятливі природні компоненти. Ламінат тримають на волоссі близько півгодини.
  • Тепер черга промивання волосся водою і нанесення на них зміцнюючих маски/бальзаму. Фінальний змив – і вуаля.

Майстри по волоссю радять повторювати цю процедуру приблизно раз на місяць. Хоч ефект від неї повинен тривати близько 6-и тижнів, не варто чекати остаточної змивки ламінату з волосся. Набагато краще на 5-му тижні зробити корекцію ламінування.

Ламінування волосся вдома: чи можливо?

У народі поширено безліч рецептів домашнього ламінування волосся. Фахівці, звичайно, сумніваються в його ефективності, але якщо волосся не є в надто жалюгідному стані – можна спробувати. Більш того спробувати варто навіть якщо ти націлена на салонне ламінування, адже домашнє не дає таких суворих обмежень. Як то кажуть, попит не вдарить в ніс. Якщо є бажання і час, можна з початку випробувати домашнє ламінування, а якщо воно не дасть бажаних результатів – відправитися в салон.

Ламінування волосся в домашніх умовах проводиться на основі звичайного желатину.

Що для цього потрібно?

  • Желатин – 2 упаковки.
  • Тепла кип'ячена вода.
  • Бальзам або маска для волосся.

Для приготування суміші додай в ємність з желатином 6 столових ложок води і змішай до однорідної маси. Залиш цю суміш на 20 хвилин. А сама тим часом помий і злегка просуши волосся. Важливо, щоб воно залишалися трохи вологим. Повернувшись до суміші, додай в неї 1-у столову ложку бальзаму або маски – розмішати таким чином, щоб суміш отримала консистенцію сметани.

Далі – можна наносити. Відступаєш від коренів близько 2-х сантиметрів і розподіляєш по всій довжині волосся. Одягаєш гумову шапку і укутуєш голову теплим рушником. Також бажано після цього близько 10-и хвилин прогріти голову феном. Залишаєш ще на 40 хвилин, а після – просто змиваєш водою.

Після такого ламінування обіцяють також миттєвий ефект. Але не такий довговічний, як в салоні – кілька днів чи кілька тижнів. Всі залежить від того, в якому стані знаходиться волосся і як воно прийме суміш на себе.