23 січня 2020 року Міністерство культури, молоді та спорту України підписало Меморандум про співпрацю з ГО «Фельдман Еко-Парк» - відтепер тварини з державних цирків зможуть жити у еко-притулках та еко-парках.

Про це повідомляється на їх офіційному сайті.

Підписи під документом поставили міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський, почесний президент ГО «Фельдман Еко-Парк» Олександр Фельдман та перший заступник гендиректора ДП «Національний цирк України» Анатолій Бровій.

фото з сайту mkms.gov.ua

У Меморандумі йде мова про спільні зусилля, що будуть спрямовані на гуманізацію в Україні розважальної діяльності, про необхідність захисту тварин від жорстокого поводження, їх захист та створення належних умов утримання. Також Меморандум окреслює співпрацю в питанні передачі тварин, які перебувають на балансі Національного цирку України до громадської організації «Фельдман Еко-Парк».

Наше зацікавлення як Міністерства не просто припинити використовувати тварин у розважальних програмах, ми думаємо і про те, що буде потім з цими тваринами. Нас цікавить їхня доля. І цей Меморандум – це прекрасний приклад державно-приватного партнерства - зазначила заступниця міністра культури, молоді і спорту Ірина Подоляк

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Згідно з меморандумом ГО «Фельдман Еко-Парк» зобов’язується розміщувати тварин в гідних умовах, які відповідають вимогам кожного виду, доглядати за цими тваринами і надавати ветеринарну допомогу. Також організація буде вести реєстр утримуваних тварин і звітувати про їхній стан.

Те, що стосується тварин, які є у приватній власності, ми так само готові разом з громадськими організаціями допомогти власникам тварин ці питання вирішити. Ми передбачили в Меморандумі можливість для них долучитись до співпраці у межах цього документу, але ми не маємо ні права, ні наміру втручатись у рішення, які ухвалять власники - додала І. Подоляк

Нагадаємо, раніше у столиці Судану місцеві мешканці розпочали бунтувати стосовно жорстокого поводження з тваринами у тамтешньому зоопарку. Так, мова йде про левів, або точніше проте, що від них залишилося.


Як повідомляв портал "Знай.ua", у Києві триває реконструкція зоопарку. Про це нагадав мер столиці Віталій Кличко, опублікувавши на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook відео годування хижаків.


Також "Знай.ua" писав, що три білих малюки з'явилися на світ у Магдебурзькому зоопарку