Здавалося б, до літа ще багато часу, проте красуні вже зараз сідають на дієту і готують тіло до коротких літніх шортів і купальників.

У нашій статті ми розкажемо, як ефективно скинути зайву вагу швидко і не завдаючи шкоди організму.

Зрозуміло, хочеться якомога швидше побачити ефект від нового способу життя, але не варто забувати про здоров'я. Не всі дієти і фізичні вправи можуть підходити саме вам.

Отже, розглянемо три головних принципи, без яких неможливо схуднути. Це детоксискація (тобто очищення), правильне харчування і фізичні навантаження. Ці три пункти в різних джерелах можуть мати різні назви, але принцип однаковий скрізь.

Як очистити організм

Як очистити організм
Як очистити організм, Psychologies

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

У першу чергу треба налаштуватися морально на те, що ми худнемо, зрозуміти для чого це необхідно і чи потрібно взагалі. Якщо відповідь позитивна і вас ніщо не зіб'є з правильного шляху, тоді починати варто з очищення організму.

Методи очищення організму

  • Ефективне виведення зайвої рідини з організму. Варто уникати продуктів, що сприяють застою води в тілі (солоне, копчене, гостре). Можна скористатися цілющими травами для нормалізації циркуляції рідини. Однак такий метод може бути протипоказаний при захворюваннях нирок, тому краще проконсультуватися з вашим лікарем.
  • Очищення кишечника. Регулярний стілець дуже важлива частина дієти. Всі органи виведення повинні правильно функціонувати для досягнення бажаного ефекту.
  • Нормалізація роботи печінки і жовчного міхура. Це також важливо для процесу перетравлювання їжі і підготовки організму до схуднення.

На етапі очищення підійдуть методи монодієт, введення розвантажувальних днів (один-два в тиждень), регулярне відвідування сауни або лазні.

Прекрасно справляються зі шлаками і токсинами різні коктейлі натщесерце. Наприклад, очистити травну систему допоможе смачний коктейль з свіжого лимонного соку з імбиром і медом, нормалізувати кислотне середовище допоможе буряковий сік з селерою та яблуками, а повернути бадьорість - лимонно-апельсиновий з морквою.

Як правильно харчуватися, щоб схуднути

Як правильно харчуватися, щоб схуднути
Як правильно харчуватися, щоб схуднути, Pics.ru

Досвідчені фахівці знають, що процес схуднення на 70% залежить саме від того що і скільки ми їмо. Звичайно, рекомендується проконсультуватися з дієтологом, скласти меню, почитати відгуки, але мало хто відразу біжить саме до фахівця. Найчастіше дівчат і жінок приваблюють швидкі "рекламні" способи схуднення. Вони вдаються до різних чаїв, таблеток і порошків для схуднення або повністю відмовляються від їжі. Це не правильно. Такий підхід може сильно нашкодити організму.

Спочатку необхідно відмовитися від усього, що не корисно для нашого організму і, як наслідок, фігури. Підсвідомо ми всі знаємо ці продукти. Краще відмовитися від швидкої їжі: гамбургери і картопля фрі, ковбаси і сосиски, консерви і шаурма, газовані напої, пакетовані соки і солодка випічка, кондитерські вироби, торти, шоколад, батончики, сухарики, чіпси, сало і жирні сорти м'яса, маргарин, майонез та інше. Якщо немає сил утримати себе в руках і відмовитися від цілого батончика - дозвольте собі третю частину або половинку.

Калорії, калорії і знову калорії ...

Так, саме вони стають причиною відмови від всієї смачної, але шкідливої ​​їжі. 1 кг жиру в чистому вигляді - це приблизно 7000-9000 кілокалорій. Середньостатистична людина в день споживає близько 3000 ккал. Таким чином можна неозброєним оком побачити скільки кілокалорій необхідно вам скинути. Тобто мінус кількість споживаних калорій і плюс фізичні навантаження, щоб підвищити їх витрати. Ці розрахунки допоможуть максимально ефективно зробити так, щоб фігура схудла дуже швидко - від тижня і до місяця.

Їжте часто, але мало

Таку пораду можна отримати доволі часто від лікарів при деяких захворюваннях (ШКТ, печінки і жовчного міхура), і не дарма. Організму легше перетравити невелику кількість їжі, що зменшує ймовірність набору небажаних кілограмів на фігурі.

Не варто забувати і про спосіб приготування їжі в домашніх умовах. Максимально низькокалорійна і корисна їжа - приготована на пару, варена і запечена в духовці, але без хрусткої засмаженої скоринки.

Їсти також бажано в один і той же час. Сніданок повинен бути насиченим білками (каша, відварені яйця, кисломолочний сир та інше), обід - ситний (супи, салати, м'ясо) а вечеря максимально легка. І не забувати про перекуси (горіхи, хлібці, йогурти, протеїнові батончики).

Існує також приблизний розрахунок калорій в день:

  • для чоловіків - 66 + (13,7 * вага в кг) + (5 * на зріст в см) - (6,8 * на вік) / на коефіцієнт фізичної активності;
  • для жінок 655 + (9,6 * вага в кг) + (1,8 * на зріст в см) - (4,7 * на вік) / на коефіцієнт фізичної активності.

Коефіцієнт активності залежить від способу життя, де 1,2 - сидячий, 1,38 - помірна активність, 1,56 - інтенсивні заняття спортом, 1,73 - дуже високі фізичні навантаження на організм і 1,95 - максимальна ступінь активності, виснажливі тренування, важка фізична праця.

Ретельне пережовування їжі. Це прекрасний спосіб з'їдати меншу кількість їжі, до того ж саме в такому вигляді вона легше засвоюється організмом. Вчені навіть змогли довести, що без спеціальних дієт і вправ пережовування 40 разів допомагає трішечки скинути вагу.

Вода

Також обов'язкова складова. Реальне схуднення неможливо без води. Пити необхідно в день близько 2 літрів чистої негазованої води. І це без чаю, соку, кави та інших рідин.

Починати ранок ідеально зі склянки чистої води, можна з лимоном. Вона запустить роботу кишечника і процес щоденного очищення. Можна скористатися мобільним додатком з нагадуванням, щоб не забувати про це.

Вправи для схуднення

Вправи для схуднення
Вправи для схуднення, KP.UA

Останній принцип швидкого зниження ваги - фізична активність. І це стосується не тільки габаритних тренажерів і дорогих абонементів у фітнес-клуби. Мінімум 20-30 хвилин в день необхідно присвячувати фізичним навантаженням. Це можуть бути ранкові зарядки вдома або на свіжому повітрі, пробіжка, плавання в басейні, або просто вечірня прогулянка. Не важливо, що саме ви виберете, результат буде відчутний одразу. Як мінімум ви перестанете швидко втомлюватися навіть після невеликих фізичних навантажень і тіло буде набагато бадьорішим, а розум яснішим.

Корисні поради:

  • щоб урізноманітнити фізичні навантаження можна записатися на йогу або кардіотренування;
  • любителі прогулянок можуть придбати собі фітнес-браслети, які стежать за кількістю кроків і пройденою відстанню;
  • також можна знайти цікаві мобільні додатки з тренуваннями, що мають зрозумілий навіть дитині інтерфейс.

Як знайти мотивацію, щоб схуднути

Ясна річ, що не завжди легко дотримуватися деяких правил харчування і тренування, але подивіться на це з іншого боку: ви перейдете на здоровий спосіб життя і, як наслідок, станете здоровішими і почнете краще себе почувати.

Не потрібно зациклюватися саме на тому, що терміново потрібно схуднути і засмучуватися через можливий доданий кілограм. Важко скинути вагу, але ще важче скинути і не набрати її знову.

Можна робити фото вашого тіла до і в процесі схуднення, вести щоденник або блог і ділитися враженнями з друзями.

Дотримання режиму сну

Не менш важливо повноцінно відпочивати. В ідеалі сон повинен бути у нічний час доби і становити не менше 7 годин поспіль. Американські вчені стверджують, що люди, які відмовляються від сну, мають високі шанси на придбання зайвих кілограмів. Якщо сон складає до 5 годин ризик ожиріння зростає на 73%.

Тому не забувайте, що всього має бути в міру. Дієта - це такий собі звід правил, яких необхідно дотримуватися для досягнення бажаного ефекту. І якщо робити все правильно, результат не змусить довго чекати.