Купити в магазині готову упаковку і засунути туди подарунок зможе кожен. Але як бути, якщо ви купили близькій людині оригінальний подарунок, якому зовсім не підійде шаблонна коробочка з магазину? В цьому випадку потрібно згадати шкільні уроки праці і упакувати подарунок самостійно. В інтернеті легко знайти прості шаблони та інструкції, за якими кожен зможе виконати упаковку-сердечко, коробку у вигляді торта або інші оригінальності для подарунків.

коробка своїми руками
коробка своїми руками, https://www.pinterest.com/

Які подарункові коробки своїми руками вважаються трендовими

Вже давно відійшла мода, коли було прийнято дарувати подарунки, дбайливо упаковані в подарунковий папір і прикрашені стрічкою або бантом. Зараз щоб упакувати подарунки, застосовується 3 трендових стилю:

  1. Еко. Із самої назви стає зрозуміло, що в цьому випадку використовуються тільки натуральні матеріали, тобто ніякої плівки, стрічок і тому подібного. Також і кольори повинні бути природними.

  2. Мінімалізм. Як і при оформленні інтер'єру, тут потрібно дотримуватися строгих і стриманих ліній. На коробках не повинно бути зайвих аксесуарів і яскравих фарб. Напрямок сподобається тим, хто не любить морочитися.

    Популярні новини зараз
    Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
    Показати ще
  3. Еклектика і футуризм. Стиль для тих, хто любить креатив і все незвичайне. На коробці обов'язково повинен бути присутнім незвичайний декор, а форму краще вибрати незвичайну, або десь навіть дивну.

Кілька варіантів простих коробок своїми руками

Для того щоб оформити подарунок незвично і стильно, зовсім необов'язково вдаватися до складних шаблонів. Оригінальну і просту коробочку цілком можна виконати зі звичайного картону або щільного паперу, і зробити це вийде за кілька простих кроків.

Отже, для початку потрібно виконати викрійку для вашої коробочки. Не обов'язково креслити її самостійно, можна вибрати шаблон оптимального розміру з доступних в глобальній мережі варіантів. Як приклад, можна взяти варіант з картинки нижче.

коробка своїми руками
коробка своїми руками, https://mirpozitiva.ru/

Коли заготовка буде роздрукована, потрібно зігнути частини по пунктирних лініях. Щоб це вийшло акуратно, попередньо рекомендують виконати біговку, тобто нанести прямолінійні борозенки на заготовку. Для цього підійде велика дерев'яна шпажка або паличка для манікюру. Важливо, щоб лінія була не порізана, а добре продавлена.

Потрібні місця для приклеювання на шаблон вже нанесені. Для склеювання підійде звичайний клей-ПВА, але краще взяти якісний двосторонній скотч. Так, вийде попередити розлиття клею і зберегти чистоту на місці роботи.

Рукодільниці рекомендують приклеїти прикраси ще до збірки, тому як в розкладеному вигляді легше розгладити наклейки і аплікації. Після складання коробочці дають трохи постояти, і все - можна пакувати в неї цукерки або інший сюрприз.

Покрокове виготовлення квадратних і багатокутних коробок

Для виготовлення квадратної подарункової упаковки знадобляться:

  • картон або щільний папір;

  • сантиметр або лінійка;

  • клей ПВА;

  • канцелярські ножиці;

  • звичайний олівець;

  • будь-яку прикрасу.

Використовуючи запропоновану схему, можна виконати велику чи маленьку упаковку, все залежить від того, що ви плануєте туди покласти. Якщо потрібен маленький бокс, наприклад, для обручки або інших ювелірних прикрас, потрібно вирізати з паперу маленький квадрат 20 × 20 см.

На готовий квадрат наносять по дві вертикальні і горизонтальні лінії, при цьому від кожного краю відступаючи по 5 см. Таким чином, всередині великого квадрата вийде ще один невеликий квадрат.

Потім знову-таки потрібно вдатися до методу біговки, для чого згодяться і ножиці. Після того як канавки готові, потрібно по ним акуратно зігнути заготовку. Потім виконують розрізи по готовим лініях, а отримані деталі склеюються так, як показано у відео:

Щоб вийшла подарункова коробка з кришкою, потрібно вирізати ще один квадрат трохи поменше - 16 × 16 см. Тут також наносяться по 2 лінії, тільки відступ від краю зменшується до 3-х см. Всі подальші дії не відрізняються від попередніх, потрібно розрізати, зігнути і склеїти. Після цього кришка вважається готовою. Залишається тільки надягти її на коробку і прикрасити аксесуаром, будь це серце або бант, коли подарунок для дівчини. А якщо подарунок для хлопця, зверху можна закріпити метелика.

Зробити подарунковий прямокутник можна за допомогою таких самих предметів, як і в попередньому випадку, тільки додатково знадобиться циркуль, яким потрібно буде намалювати на папері коло, діаметром 5 см.

Не змінюючи положення циркуля, потрібно нанести на коло 6 відміток на рівній один від друга відстані. Потім лінії з'єднують, щоб вийшов шестикутник, і продовжують їх за межі кола, щоб підготувати місце для стінок коробки. Звучить складно, але у викладеному вище відео розказано про це доступніше.

Після того як шаблон готовий, залишається підібрати відповідного кольору щільний папір, прикласти до нього заготовку і обвести. Після цього залишається ножицями вирізати всі необхідні лінії, зігнути шаблон по заготовленим лініях і склеїти кожну зі сторін.

Кришка робиться за таким же принципом, тільки діаметр початкового кола повинен бути трохи менше. Готові красиві упаковки підійдуть як для хлопців, так і для дівчат, вся справа в кольорі паперу і прикрасах.

Пакувальна коробка технікою орігамі: кроки з фотографіями

Тих, хто знайомий з технікою орігамі, і думає, що це дуже складно, відразу заспокоїмо, з покроковою інструкцією зробити красиву пакувальну коробку вийде навіть у школяра.

Метод орігамі пропонує найбільш простий спосіб виготовити коробку своїми руками - скласти її зі шматка паперу, при цьому навіть клей або скріпки не знадобляться. Використовуючи цей метод, можна скласти бокси невеликого або середнього розміру, але якщо потрібна велика красива коробка, краще взяти великий аркуш картону.

Отже, для початку потрібно підготувати квадратний аркуш. Якщо в наявності тільки прямокутний шматок, йому надають квадратну форму. Щоб все було рівно, краще попередньо від протилежних кутів накреслити 2 лінії, які перетинаються в центрі. Далі, потрібно дотримуватися покрокової інструкції:

  1. Готовий лист потрібно скласти 2 рази навскоси. Потім розгорнути і скласти ще 2 рази навпіл.
  2. Знову розгорнути лист і до центральної точки загнути всі 4 кута.
  3. До уявної вертикальної центральної лінії квадрата по черзі слід завернути правий і лівий край.
    коробка своїми руками
    коробка своїми руками, https://burdastyle.ru/
  4. Тепер потрібно уявити центральну горизонтальну лінію всередині сформованого прямокутника і знову скласти туди верхній і нижній край.
  5. Потім все знову потрібно розгорнути і заправити кути, як показано на картинках нижче.
  6. У верхній частині вироби утворюється клапан, який потрібно звернути всередину коробки і розправити всі кути. Це ж дію потрібно повторити з іншого боку, після чого коробка готова, і залишається тільки доповнити її подарунком.

коробка своїми руками
коробка своїми руками, https://burdastyle.ru/

Можна залишити все як є. А можна додатково виконати кришку для коробки, дотримуючись того ж принципу, тільки початковий квадрат повинен бути на кілька сантиметрів менше.

Тут ми розглянули найбільш прості способи формування подарункової коробки, крім цього в мережі є ще велика кількість інших варіантів. Можна спорудити коробочку у формі цукерки, торта або квітів. Також популярний варіант - упаковка-розкладачка з відразу ж готовою кришкою.

У цій роботі, головне - не боятися, а дати волю фантазії. У будь-якому випадку, знайте, при бажанні, допомоги гугла і спеціальних пристроїв, у вас вийдуть оригінальні упаковки своїми руками, які залишиться тільки наповнити подарунками.