Міжнародний день ювеліра

В цей день весь світ відзначає День ювеліра, професійне свято для всієї майстрів цієї сфери. Саме вони створюють із звичайних матеріалів витвори мистецтва. Навіть якщо ви подивитеся на дешеву каблучку, все одно побачите, яка робота була проведена, щоб надати їй форму, сяйво і красу. Ювеліри роблять наше життя і нас самих цікавіше і красивіше. Ця професія досить стара. Хоча подібними справами займалися ще первісні люди, але особливо добре нам відомі давньогрецькі прикраси і ті, що створені майстрами Київської Русі. А саме свято дуже молоде. Його заснували тільки в 2008 році в Ташкенті. Тоді там проходив фестиваль ювелірів. А цю дату обрали, тому що саме в цьому місяці ювелір реєструє своє клеймо.

Свята 31 січня, фото: jeweler.dp.ua
Свята 31 січня, фото: jeweler.dp.ua

Фестиваль гурманів в Санкт-Моріці

Цей цікавий і дуже смачний фестиваль проводять щороку. А вперше його провели у 1994 році. Його стандартне місце – гірськолижний красивий курорт в Швейцарії. Тут завжди проходить багато різних заходів, але це особливе, адже Санкт-Моріц дуже відомий своїми ресторанами. Кулінари зі всього світу збираються, щоб обмінятися досвідом, показати себе і нагодувати смачними стравами всіх бажаючих. Не дивно, що багато гурманів стікаються на курорт, тільки щоб спробувати цікаву кухню.

Свята 31 січня, фото: travelCalendar
Свята 31 січня, фото: travelCalendar

Православні свята:

  • Святителі Афанасія і Кирила, архієпископів Олександрійських.
  • Преподобні схимонаха Кирила і схимонахині Марії, батьків преподобного Сергія Радонезького.
  • Пісний день.

Народні прикмети на 31 січня

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Афанасьєв день, Афанасій – ломонос

Сьогодні відзначають день пам'яті Афанасія Великого, який був одним з отців грецької церкви. У цей час у слов'ян зазвичай починався сильний мороз, тому Афанасій і отримав прізвисько Ломонос. Дивилися і за прикметами. Якщо 31 січня завірюха, то весна не буде ранньою, а якщо ворони кружляють зграями, то принесуть ще більші морози. Було повір'я, що саме на Афанасія відьми влаштовують свій шабаш, а коли повертаються, то шкодять людям. Тому злих духів намагалися вигнати з свого будинку.

Як повідомляв Знай.uа найближчим часом в Україні з'являться системи тестування для коронавіруса.

Також Знай.uа писав, підвищення пенсій не принесе очікуваної радості українцям.

Нагадаємо, такої антисанітарії як у цьому відомому супермаркеті, ви давно не бачили.