Цей народний свято зазвичай називають Афанасьєвим вдень, так як шанують Афанасія Великого, а з ним і Кирила. Вони були архієпископами з Олександрії. Тому іноді враховують у назві імена обох святих або ж називають день Ломоносом, або Гусячим святом. Просто в цей день зазвичай бувало настільки холодно, що навіть ломило ніс.

Афанасія вважають батьком грецької церкви, а ще він дуже сильно був проти аріанства. Дійшло до того, що в 350 році він став єдиним у східній Римській імперії православним єпископом неаріанским. Його обмовили єретики, звинуватили у розпусті і вбивстві, але Афанасія виправдали завдяки його діям і словам.

Свята 31 січня, фото: Пемптусия
Свята 31 січня, фото: Пемптусия

Кирило був сином дуже знатних християн, тому не дивно, що у нього була можливість займатися науками. Він дуже сильно хотів пізнати Євангеліє і істину. Коли Кирило став юнаком, то вирішив вступити до святому Макарію в скит. З ним він жив протягом 6 років. А потім його було висвячено в диякони, і він став кліриком. Його призначили на місце Феофіла патріархом в Олександрійській церкві, після смерті першого.

Чого не можна робити

Сьогодні ні в якому разі не можна хрестити хлопчика. Це може принести в його життя чоловіче безсилля з часом. А ще він буде постійно втрачати енергію. Не переїжджайте в нову квартиру або будинок. У новому житлі вас будуть супроводжувати скандали і сварки, краще відкласти переїзд.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Народні прикмети на 31 січня

Прикмети, прислів'я та повір'я

  • Якщо на дворі завірюха, то зима ще буде довгою.
  • Завірюха на Афанасія говорить про те, що весни ще довго чекати.
  • Поганий врожай картоплі і неприємне літо прогнозує відлига.
  • Сонце з'явилось тільки опівдні, весна буде ранньою.
  • Коло навколо сонця і місяця - сильно похолодає.
  • Ворони кружляють, на вулиці мороз, а захід чистий – ще не скоро відступлять морози.

Як повідомляв Знай.uа у березні для багатьох знаків Зодіаку пройдуть великі зміни.

Також Знай.uа писав, деяким українця урежут зарплати.

Також Знай.uа писав, що марлева пов'язка не врятує від коронавіруса, потрібно кое-що сильніше.