Вже у цьому році в Україні з'явиться нові швидкісні дороги. Відтак, в Укравтодорі анонсували будівництвом, а точніше ремонт державних трас, де водіям дозволять їхати зі швидкістю 110 і 130 кілометрів на годину.

Відповідна заява з'явилася на сайті відомства.

Зокрема, мова йде про трасу М-03 від Лубен до Полтави і далі від Полтави до Валок Харківської області, трасу Н-31 від Решетилівки до Дніпра, а також ділянки траси М-07 між Ковелем Волинської області і кордоном з Польщею. Саме цими дорогами й займуться в Укравтодорі" протягом цього року, аби перетворити їх на швидкісні.

Карта будівництва доріг

Відзначається, що в результаті такого ремонту час в дорозі між Києвом та Дніпром скоротиться більш ніж на дві години - доїхати можна буде за чотири з половиною години

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Варто зауважити, що наразі в Україні є лише кілька доріг, які підпадають під критерії швидкісних доріг:

  • М-06 на ділянці від Києва до Рівного;
  • М-05 Київ - Одеса, М-01 на ділянці від Києва до Чернігова;
  • М-29 Харків – Новомосковськ;
  • Н-08 на ділянці Дніпро – Запоріжжя;
  • М-03 на ділянці Київ - Лубни і Н-01 на невеликій ділянці Київ - Обухів.

Нагадаємо, після низки масштабних провалів асфальту, в результаті яких навіть постраждали люди, щодо бездіяльності столичної влади здійнялася величезна хвиля критики з боку киян.

Також Знай.ua повідомляв, що Укравтодор та Гончарук обіцяють залатати 4 тисячі кілометрів ям: що насправді відбувається на трасах.