База — необхідна основа гардероба. Як правило, ці речі виконані в нейтральних тонах і легко поєднуються з іншими речами. Не існує універсального базового гардероба. Набір буде варіюватися в залежності від віку людини, соціального статусу та способу життя.

Ідеальний базовий гардероб

Ідеальна база підбирається з урахуванням індивідуальних потреб і власного відчуття стилю. Стилісти рекомендують дотримуватися принципу:

Річ можна купувати, якщо з нею вдастся скласти не менше 4 образів з елементів вашого гардероба. Наприклад, наважуючись купити плаття з летючої тканини, ви згадуєте, що воно відмінно буде поєднуватися з чорною курткою-косухой, стильною джинсовою курткою в стилі 70-х, а з улюбленими туфлями вийде створити образ на вихід.

Якщо ви вирішили відійти від старого стилю в одязі, ідеї можна знайти на фото модних блогерів.

Особливо завбачливі створюють капсульний гардероб. Всі його речі поєднуються одна з одною та витримані в одному стилі. Єдиний стиль стосується навіть аксесуарів і взуття. Кожна наступна річ купується з розрахунком на те, що вона ідеально впишеться в капсулу.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Правила при підборі базового гардероба

Як підібрати базовий гардероб
Як підібрати базовий гардероб, vovk.com

Дотримання цих правил допоможе значно заощадити і уберегти себе від покупки непотрібних речей, які будуть пилитися на полицях у шкафу.

1. Купуйте речі, які відповідають вашому способу життя

При створенні базового гардероба перше, на що варто звертати увагу, — чи комфортно вам у цій речі. Якщо є хоч крапля сумнівів, то краще відкласти покупку. І мова йде не тільки про фізичний комфорт, а й про психологічний.

Наприклад, якщо ваше життя безпосередньо пов'язане зі спортом, то навряд чи ідеальним елементом основи гардероба стануть туфлі на підборах. Потрібно підібрати такий одяг, який відображає вашу сутність.

2. Купуйте те, що потрібно зараз

Не потрібно здійснювати покупки в надії, що надягнете це в театр або на вечірку. Похід може відкладатися кожного разу або зовсім не наступити.

Теж саме стосується придбання одягу не за розміром під приводом схуднення.

3. Купуйте тільки той одяг, який вам ідеально підходить

Підходити має все: колір, фасон, розмір — одяг створений для того, щоб підкреслити ваші переваги. Це не ви повинні бути доповненням до одягу, а навпаки.

Одні модні тренди змінюють інші, тому не потрібно купувати одяг під приводом того, що в ньому ходить половина міста. Через пару місяців ажіотаж зникне. Ваша мета: створити стильний і базовий гардероб для себе, а не йти на поводу у трендів. Варто прислухатися до загальних тенденцій, але не дозволяти їм затьмарити індивідуальність.

4. Тільки якісні матеріали

База — це одяг, який прослужить не один сезон. Уважно вивчіть склад, зверніть увагу на тканину. Базові речі носяться найчастіше, тому вони повинні бути такими, щоб витримали навіть найактивнішу носку і часте прання.

Базовий гардероб на різні сезони для жінок

В умовах помірного клімату переходи між сезонами дуже помітні. Тому варіант універсального гардероба на всі пори року виключений. На кожен сезон є свій список базових речей для жінки.

Базовий гардероб на зиму

Базовий жіночий гардероб на зиму
Базовий жіночий гардероб на зиму, novaiy.ru

Основу гардеробу на зиму повинні складати якісні речі з хорошого матеріалу, здатного захистити від холоду і вітру.

Верхній одяг

В ідеалі придбати два варіанти: зручний і теплий пуховик на кожен день і стильне пальто over-size на вихід. Верхній одяг взимку — основний елемент образу, тому можна дати волю фантазії і поекспериментувати з кольорами. Для теплої погоди відмінно підійде косуха на хутрі.

Джинси

Універсальний елемент гардеробу для повсякденного носіння на холодну пору року. Іноді дрес-код дозволяє носити джинси на роботу. Краще підібрати моделі з щільних тканин, що не пропускають вітер.

Модель і колір варто вибирати в залежності від особистих уподобань. Для походу на роботу підійдуть класичні вільні джинси-скинни або модні джинси-кльош. А для прогулянки з друзями можна вибрати актуальні моделі джинсів: моми, бойфренди або карго.

Спідниці

Навіть взимку дівчата хочуть виглядати елегантно і жіночно. Оптимальна довжина - максі. Вибирайте моделі з трикотажу або вовни. Такі варіанти відмінно захистять від холоду і підкреслять фігуру.

Колготки вибирайте теплі і бажано темні, щоб не створювалося ефекту голих ніг.

Светри

Під джинси добре виглядатимуть моделі з великою в'язкою, а під спідницю підійдуть облягаючі водолазки в спокійних тонах. Для створення акценту в образі можна використовувати благородні глибокі відтінки: марсала, смарагд, індиго, фіолетовий і т.д.

В'язаний кардиган допоможе зробити образ цілісним і гармонійним. Стильно виглядають варіанти в пісочному відтінку і кольорі мокрого асфальту.

Теплі сукні

Чорне в'язане, трикотажне або вовняне плаття довжини міді або максі виглядає елегантно і стильно. Доповнять образ яскраві аксесуари. Наприклад: червоний ремінь або великі сережки.

Зверніть увагу на моделі з великим коміром або під горло. Додати родзинки образу можна за допомогою теплого кардигана. Такий лук відмінно підійде як для роботи, так і для виходу.

Взуття

Взуття має бути якісним і не промокати. Залежно від власного стилю можна вибрати як елегантні шкіряні чоботи, так і грубі черевики. Обидва варіанти універсальні і підійдуть під багато наряди.

Аксесуари

Під пальто підійдуть: елегантні чорні рукавички, берет, перлинні сережки — всі ці елементи наповнять образ фарбами, зроблять його вишуканим.

А на повсякденне носку можна вибрати цікаву шапку і стильну сумку.

В першу чергу купуйте дорогі елементи зимового гардеробу (верхній одяг, взуття), а потім доповнюйте гардероб іншими речами.

Базовий гардероб на весну

Базовий жіночий гардероб на весну
Базовий жіночий гардероб на весну, www.azuri.ua

Після холодів перше, що хочеться зробити, відмовитися від теплих штанів, светрів, пуховиків. У пріоритеті більш яскраві кольори і легкі тканини.

Куртка

Скоріше за все, чорна куртка є у кожної другої. Цей варіант актуальний завжди. Але навесні хочеться додати різноманітності, розбавити образ яскравими і світлими тонами.

Ефектно і дорого виглядають білі куртки зі шкіри. Такі моделі відмінно доповнять як повсякденний лук, так і вечірній. Також актуальні варіанти в ніжно-рожевому і блакитному виконанні.

Тренч

Постійний тренд вже декількох років. Давно представлені моделі в нейтральних тонах (бежевий, сірий, чорний), а новий тренд — яскраві тренчі.

Тренч в спокійних тонах відмінно розбавить нудний повсякденний образ, а також додасть легкості та невимушеності діловому луку.

Це відмінний варіант верхнього одягу дівчині з будь-яким типом фігури.

Футболки

Футболки — універсальний елемент гардеробу, який підійде під все: від класичної спідниці до джинсів вільного крою. В ідеалі, щоб в гардеробі було кілька варіантів на заміну різних кольорів: біла, чорна і яскрава.

Для базового гардероба краще вибрати стримані моделі без активних принтів. Якщо не хочете купувати однотонні футболки, то зверніть увагу на варіанти з написами.

Піджак

Піджак і жакет в чорних або білих тонах - відмінна база для гардероба. Білий жакет виглядає шикарно і чудово підійде для вечірнього вбрання. А моделі в чорних тонах більш функціональні, рідше брудняться і доречні як для походу на роботу, так і для прогулянки з друзями.

Піджак, стильні джинси і шовкова майка — ідеальний образ для теплого весняного дня.

Сорочка

Мінімалістичний сорочка допоможе значно прискорити ранкові збори. Питання, як поєднувати речі, відпаде сам собою. В арсеналі повинні бути як мінімум дві: біла і чорна. Як заміну можна використовувати ніжні блузи з летючих тканин в такій же кольоровій гамі.

Спідниця

Пряма спідниця, спідниця-дзвіночок — ці моделі актуальні для весни. Оптимальна довжина — до колін або трохи вище. Вибирайте спідниці з легких тканин в спокійних тонах.

Спідниця-дзвіночок підійде для дівчат різної комплектації.

Взуття

Якщо образ вийшла занадто нудним і нецікавим, саме взуття може допомогти виправити ситуацію. Класичні і лаконічні туфлі-човники — ідеальний варіант для походу на роботу і на вихід. Можна використовувати як замшеві, так і лакові фактури.

Також навесні необхідні стримані жіночі черевики в нейтральних тонах. Їх перевага в тому, що вони відмінно вписуються і в діловий стиль, і в кежуал.

Аксесуари

Обіграти образ можна за допомогою жіночного клатча і шарфа з ніжним принтом з легкої тканини.

А зібрати воєдино практично будь-який образ допоможе ремінь. Саме аксесуари формують модний лук. Тому особливу увагу приділяйте деталям.

Базовий гардероб на літо

Базовий жіночий гардероб на літо
Базовий жіночий гардероб на літо, ninetrends.ru

Літній жіночий гардероб повинен бути максимально комфортним і вільним. Вибирайте одяг з летючих тканин. Літо — ідеальна пора для яскравих і соковитих кольорів.

Плаття

Літні сукні повинні бути з летючих тканин. Ніяких похмурих і нудних квітів. Приталені фасони краще підійдуть на більш холодну пору року. Літом зверніть увагу на моделі суконь в стилі baby-doll. Вони роблять силует ніжним і жіночним. А також відмінно поєднуються як зі спортивним взуттям, так і з балетками і туфлями.

Пограйте з принтами: тропічний принт, квітковий, анімалістичні — все це зробить образ цікавіше і жвавіше.

Шорти

У базовому гардеробі повинні бути як звичні короткі джинсові шорти, так і джинси з трикотажу, натуральних тканин на високій посадці з вільним стегном. Така модель підійде під будь-який тип фігури.

Доповнити образ топом або футболкою, а в холодну погоду зверху надіти жакет.

Футболки

Роль футболок в формуванні базового гардероба на літо складно переоцінити. Як і в випадку з весною, в пріоритеті нейтральні тони. Такі футболки — базова частина будь-якого гардероба. Вони будуть відмінно поєднуватися з яскравими спідницями, класичними брюками, шортами і т.д.

Майки

Майки в білизняному стилі — відмінний варіант для створення вечірнього образу. Зверніть увагу на моделі з шовку та атласу. Такі майки чудово поєднуються як з спідницями, так і з шортами.

Сарафан

Жіночний сарафан з льону виглядає стильно і невимушено. Доповнивши образ цікавими аксесуарами, ви будете виглядати модно і елегантно.

Можна вибрати варіанти з яскравим літнім принтом: вишні, ананаси, вертикальні смуги, горох і т.д.

Комбінезон

Комбінезон — функціональний і практичний елемент гардероба, так як на його основі виходять круті образи. Є моделі як шортами, так і брюками. Комбінезони з летючих тканин гарно розвиваються на повітрі і роблять жіночу фігуру витонченою і тендітною.

Взуття

Білі кросівки підійдуть практично під всі елементи базового літнього гардероба. Вибирайте моделі, в яких нога може дихати. Також зверніть увагу на коричневі босоніжки.

Купальник

Купальники в стилі 60-их, бандо, мілітарі, з тропічним принтом — представлена ​​величезна кількість моделей. Вибирайте той, який найкраще підкреслить переваги фігури. Можна дати повну волю фантазії при виборі кольору.

Ефектно на засмаглому тілі виглядають білі купальники.

Аксесуари

Солом'яний сумка додасть образу свіжої нотки, відмінно підійде для неформальної прогулянки і походу на пляж. Для виходу підійде маленький жіночний клатч. Не бійтеся експериментувати з кольорами аксесуарів.

І, звичайно, влітку необхідні сонцезахисні окуляри. Підбирайте форму, враховуючи індивідуальні особливості будови обличчя.

Базовий гардероб на осінь

Базовий жіночий гардероб на осінь
Базовий жіночий гардероб на осінь, www.anna-key.ru

Восени в хід йдуть глибокі кольори, щільні текстури і стриманість.

Пальто

Ідеальний варіант — класичне пальто. Зверніть увагу на варіанти в таких кольорах: бургунди, бордо, чорний, синій і коричневий. У моді фасони over-size довжини до колін і нижче.

Жакет

Жакет, який добре сидить, відмінно підійде під спідницю, джинси, брюки і навіть сукні. Вибирайте нейтральні відтінки, щоб образ виходив цілісним і гармонійним.

Зверніть увагу на жакети в коричневих тонах в стриману клітку.

Спідниця

Рекомендується на осінь вибирати спідниці середньої довжини. Щоб зробити образ цікавіше, можна надіти спідницю з розрізом.

Восени ефектно виглядають моделі зі шкіри та щільних тканин. Найкраще в осінній образ впишуться спідниці, що підкреслюють фігуру.

Сукня

Щільне плаття спокійного кольору в поєднанні з класичним пальто викличе масу захоплень. Якщо гардероб кишить однотонними варіантами, зверніть увагу на графічні.

Светр

Не можна уявити осінній гардероб без затишного об'ємного светра. Такий варіант відмінно поєднується з брюками і джинсами. Вибирайте речі з натуральних матеріалів, так як светри з поліестеру швидко втрачають свій вигляд.

Взуття

Ботильйони на підборах — відмінно підійдуть для створення образів на роботу. А для прогулянок віддайте перевагу стильним лоферам, челсі або грубим черевикам.

Сумка

Шкіряна сумка на довгому ремінці в коричневих або чорних тонах — універсальний і практичний варіант на осінь. Підійде абсолютно під все.

Базовий гардероб на різні сезони для чоловіків

Базовий чоловічий гардероб
Базовий чоловічий гардероб, suzanmagazine.com

Чоловіків менше турбує наявність різних нарядів на кожен день. Тому вони вважають за краще зібрати необхідну їм базу і на цьому зупиняються. Для чоловіка похід в магазин

Базовий гардероб на різні сезони для чоловіків
Чоловіків менше турбує наявність різних нарядів на кожен день. Тому вони вважають за краще зібрати необхідну їм базу і на цьому зупиняються. Для чоловіка похід в магазин — ритуал, який хочеться скоріше пережити.

Осінньо-зимовий базовий гардероб для чоловіків

Базовий чоловічий гардероб осень-зима
Базовий чоловічий гардероб осень-зима, yepman.ru

Гардероб на холодну пору року повинен бути комфортним і теплим.

Верхній одяг

Це може бути як класичне пальто в чорних і сірих тонах для шанувальників ділового та класичного стилів, так і стильна сучасна парка.

Для більш теплої пори підберіть універсальну куртку, яка підійде під більшість випадків. Це може бути шкіряна куртка або джинсова.

Піджак

Для походу на роботу виберіть приталений піджак класичного крою, а для повсякденного життя зробіть вибір на користь піджака в стилі кежуал.

Сорочка

Зверніть увагу на класичні моделі з щільної тканини в білому і блакитному виконанні. А для відпочинку з друзями підійдуть більш вільні варіанти з цікавими принтами.

Светр

Теплі светри відмінно поєднуються з пальто. Стильно виглядають варіанти в сірих відтінках. На заміну підійдуть лонгсліви і джемпери. А для любителів спортивного стилю на ринку представлено безліч світшотів і толстовок.

Джинси

У практичних цілях рекомендується вибрати джинси в темних тонах. Це можуть бути як завужені моделі, так і прямі.

Штани

В рамках офісного дрес-коду іноді необхідні штани класичного крою. А серед більш сучасних і стильних варіантів — штани чінос. Вони відмінно підійдуть і для роботи, і для прогулянок.

Взуття

Кросівки — оптимальний варіант для більшості чоловіків. Для холодного сезону краще вибрати утеплені. Також для осінньо-зимового сезону підійдуть черевики. Вибір моделей величезний, тому легко знайти варіант, який буде поєднуватися з будь-яким одягом.

На випадок ділових зустрічей знадобляться чоловічі туфлі. Краще за все вибрати чорні.

Аксесуари

У холодну пору року необхідна шапка, вибирайте нейтральні варіанти. Також підберіть стильний шарф, він може бути як однотонним, так і з ненав'язливим принтом.

Чоловічий базовий гардероб на весняно-літній сезон

Базовий чоловічий гардероб весна-літо
Базовий чоловічий гардероб весна-літо, www.gq.ru

В основі базового гардероба для чоловіків знаходиться стиль мінімалізм: нейтральні кольори, лаконічність. У деяких образах простежуються яскраві деталі.

Білі штани

Чоловічі білі штани чудово підійдуть для урочистих заходів та ділових зустрічей. З ними можна придумати безліч цікавих і сучасних образів.

Стильний образ вийде в поєднанні з піджаком і лоферами.

Джинсова куртка

Куртки представлені в самих різних фасонах і кольорах. Ідеальний варіант для неформальних зустрічей і прохолодних вечорів. Є як більш щільний моделі, так і зовсім тонкі.

У поєднанні з укороченими брюками і лоферами вийде відмінний спосіб.

Сорочка з короткими рукавами

Допоможе зробити образ невимушеним і розслабленим. На піку популярності сорочки з квітковим принтом в стилі 50-их. Рекомендується носити її навстіж, а під низ вдягнути однотонну білу футболку. Таке модне рішення зробить образ легким і більш продуманим.

Взуття

Класичні лофери — оптимальний варіант для більшості ситуацій. Можна поекспериментувати з кольором, якщо вже є звичайні чорні.

Для прогулянок по парку і занять спортом підійдуть легкі кеди.

Від того, наскільки грамотно підібраний базовий гардероб, залежить кількість образів, яку вийде створити з одних і тих самих речей. До вибору бази підійдіть відповідально. В крайньому випадку можна звернутися до стиліста.