Всесвітній день хіджабу

У всьому світі відзначають це свято, яе з кожним роком набирає все більше популярності. Зазвичай його святкують представники ісламу або ті, хто дуже сильно цікавиться цією релігією і культурою людей, які її сповідують. Хіджабом називають хустку, яку має одягати кожна жінка в мусульманському світі. Він все частіше зустрічається в країнах Європи, так як все більше мусульман емігрують. Але для багатьох людей незвично бачити хіджаб, а масова культура ще й прищепила страх до цього атрибуту. Тому людей, які його носять не розуміють, над ними сміються, знущаються, змушують зняти. Особливо сильно це проявляється у підлітків.

Схожа ситуація була у Назми Кхан, яка жила в Бангладеші, але стала школяркою в Америці. Ставши дорослою, саме вона вирішила заснувати цей день, щоб пояснити всьому світові, що хиджаб – не ознака терористів або приналежності до секти, мусульмани не протестують проти традицій християн, а просто підкреслюють, що жінка має право слідувати своїй культурі в будь-якій країні і не терпіти нападки оточуючих.

Свята 1 лютого, фото: islam.ru
Свята 1 лютого, фото: islam.ru

Міжнародний день десерту

Десертів у світі безліч, а це неофіційне свято об'єднує їх всі і їх шанувальників. Хоча насправді ще не вирішили, відзначати його 12 листопада або ж сьогодні. Сьогоднішня дата пов'язана із створенням кейк-попсів, цікавих круглих десертів від Еджи Дадлі. Вас може здивувати, але десерт – не завжди солодкий. Іноді це може бути ікра або сир. Так що їх люблять не тільки ласуни. Сьогодні можуть проводити фестивалі, флешмоби, конкурси і виставки. Іноді просто обговорюють нові рецепти в соціальних мережах. Кожен святкує цей день, як хоче і насолоджується його різноманітністю і солодкістю.

Свята 1 лютого, фото: k1
Свята 1 лютого, фото: k1

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Національний день свободи в США

У США це дуже важливе свято, так як саме 1 лютого 1865 року було скасовано рабство. Саме 1 лютого резолюція про 13-ту поправку до Конституції країни була підписана Авраамом Лінкольном, а дата навіки увійшла в історію. Це свято дуже широко відзначають, хоч це і не вихідний день. До Дзвону Свободи покладають квіти, проводять різні просвітницькі заходи на теми свободи для громадян, співробітників, школярів.

Православні свята:

  • День пам'яті Преподобного Макарія Великого, Єгипетського.
  • День пам'яті святителя Марка Євгеніка, архієпископа Ефесского.

Як повідомляв Знай.ua у лютому в життя українців багато в чому зміниться – від погоди, до тарифів.

Також Знай.ua писав, в Україні з'явиться популярний лоукост, подорожі стануть набагато дешевші.

Нагадаємо, Aliexpress зупинив поставки товарів з Китаю через смертельний коронавірус.