В неділю, 2 лютого, в Києві на вулиці Саксаганського у Шевченківському районі сталося резонансне вбивство пластичного хірурга Андрія Сотника.

Кілер зробив кілька пострілів у Сотника, відібрав у жертви загадковий пакет та зник у невідомому напрямку.

Чим відомий Андрій Сотник, як відбувалася кривава розправа та про які версії вбивства лікаря говорять правоохоронці.

хірург Андрій Сотник, фото з вільних джерел

Андрій Сотник та його дружина Юлія – представники відомих медичних династій з Донецька. З початком війни вони облаштувалися у Києві.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Андрію Сотнику було 43 роки. У Донецьку він завершив аспірантуру за фахом "хірургія" Інституту невідкладної і хірургії імені Гусака.

А фах пластичного хірурга Сотник здобув у Донецькому національному медичному університеті імені Горького.

У рідному місті він був хірургом Донецької обласної травматологічної лікарні та лікарем-хірургом косметологічної лікарні Донецька.

Сім'я Сотників покинула Донецьк у 2014 році через початок бойових дій та перебралася до Києва.

У столиці Андрій Сотник працював у клініці DMK Ukraine, де керував клінікою пластичної хірургії.

На офіційному сайті вказано, що Сотник був кандидатом медичних наук і працював лікарем-хірургом, пластичним і естетичним хірургом.

Правоохоронцы з'ясували, що вбивця чекав на Сотника біля його квартири. Очевидно, метою кілера був той самий пакет, з яким він зник.

В мережі оприлюднили відео з камер спостережень біля будинку, на якому зафіксований саме момент вбивства. Видно, що хірург намагався втекти від нападника, але безрезультатно.

Поліція наразі встановлює, куди прямував Сотник, і що було у викраденому пакеті. Зрорзуміло, що якщо кілер чатував хірурга, тоді він знав розпорядок його дня. За однією з версій, в пакеті Сотник ніс велику суму грошей, з якими прямував на ділову зустріч.

Колишній народний депутат Ігор Мосійчук в своєму Telegram-каналі повідомив, що попередній аналіз відео та свідоцтв з місця вбивства хірурга Андрія Сотника свідчить про те, що кілер робив контрольні постріли, і це замовне вбивство.

"Характер смертельних поранень говорить про те, що кілер для вбивства на Саксаганського хірурга Андрія Сотника використовував гладкоствольну зброю, імовірно обріз", - написав він.

Нагадаємо, у Києві розстріляли хірурга Андрія Сотника