Зараз в Україні відсутні обмеження на присвоєння імен дітям. Про це розповів глава Міністерства юстиції Денис Малюська. І українці часто називають дітей дуже дивними іменами, аби просто вирізнитись від інших. І не думають, що їм потім з цими іменами треба якось жити.

За словами міністра, регулярно чув побоювання українців про те, що Мін'юст запровадить заборону на присвоєння дітям незвичайних імен. Але він запевнив, що не підтримує обмеження.

Верховна Рада - фото Знай.ua
Верховна Рада - фото Знай.ua

"Офіційна позиція така: обмежень на присвоєння імені не існує. Яке ім'я подобається батькам, так вони можуть і називати дитину... Моя особиста думка: якщо батьки хочуть назвати дитину Z148, то мають на це право, і це нормально", - сказав міністр.

Він зазначив, що співробітники органів реєстрації можуть порахувати деякі імена "нерозумними", але вони не в праві вирішувати, як називати дитину.

Малюська заявив, що за законом імена для дітей вибирають батьки за взаємною згодою. А ось визначення, що таке ім'я, немає. За його словами, обмеження можливі лише в порядку заповнення паспортних даних, де заборонені цифри та іноземні літери.

погода в Україні
погода в Україні

Тож, тепер дітей спокійно можна номерувати, а не називати, якщо нікого не турбує, як Z148 ходитиме в одну школу із Сергіями, Машами, Сашами і Дашами.

В 2018 році до Верховної Ради подали законопроект, щоб заборонити присвоєння дітям образливих імен.

Згідно з ним, дитина не міг би був названий як вигаданий персонаж або невоодушевленный предмет. Також в імені не повинно було бути географічних назв, захворювань, букв і цифр одночасно, нецензурної лексики і слів, які ображають суспільну мораль. Депутати ВР не схвалили законопроект.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Нагадаємо, українці живуть гірше за Уганду та Нігерію, скільки ми витрачаємо на їжу щороку.

Як повідомляв портал "Знай.ua", з 1 квітня 2020 року Програма медичних гарантій запрацює в повному обсязі.