В Україні запроваджують електронні водійські права. Водії зможуть безпомилково визначати їх достовірність за допомогою камери на планшеті. Про це розповів керівник проекту Мстислав Банік під час презентації мобільного додатку "Дія".

Мстислав Банік розповів, що підтверджувати дійсність водійських посвідчень за допомогою QR-коду.

Електронні водійські права, фото: newsone
Електронні водійські права, фото: newsone

"Разом з міністерством внутрішніх справ допрацювали програмне забезпечення на планшетах поліцейських, а цей самий QR-код, що сканується будь-камерою смартфона, також сканується камерою поліцейського планшета, але направляє дані вже інші", - сказав Мстислав Банік.

Він пояснив, що для того, щоб сканувати QR-код, не вимагає спеціального додаткового програмного забезпечення і достатньо мати під рукою смартфон, камеру і додаток "Дія".

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

"QR-код повинен бути дійсним на момент перевірки. Не годину, не 5 хвилин тому, а прямо зараз, коли це необхідно, - при пред'явленні співробітникові поліції або в поїзді, або в будь-якій іншій життєвій ситуації, яких тисячі. Ми розробили окрему систему генерації тимчасового QR-коду для кожного документа. В момент створення QR-коду програма звертається до реєстру і підтверджує її достовірність в режимі реального часу. QR-код живе 3 хвилини - цього часу цілком достатньо, щоб його відсканувати і отримати підтвердження, що такий документ існує", - додав Мстислав Банік.

Також він зазначив, що при наведенні камери смартфона на QR-код документа - відразу відкриється "Дія" з вікном підтвердження.

Нагадаємо, Київ паралізував раптовий снігопад, де пробки і як об'їхати.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський представив додаток "Дія" для документів в смартфоні - як користуватися на Google Play і Apple Store.

Також Знай. ua писав, що у Харкові переполох через Е-квитків у транспорті.