В соціальній мережі Facebook поширюється пост, автором якого є 25-літній українець Роман Ялч. В ньому чоловік, що був вимушений поїхати працювати за кордон, прокоментував намір уряду оподатковувати доходи заробітчан.

"Так от, я тут прочитав, що заробітчани мають платити податок... мов не важливо, де ти працюєш у нас чи в іншій країні. Ти громадянин України і ти маєш...

У мене питання - ви там часом не о***ли? Замість того аби зробити робочі місця і гідну зарплату, ви змушуєте людей виїзджати на заводи в ж**у і відвучати себе там рабами, а в кінці просто збиваєте з них бабки?", - гнівно пише українець.

"Не дам нікому ні копійки. Нехай хоть депортують і позбавлять громадянства. Нехай хоч сам презедент прийде мене зустрічати на кордоні. Чому я мушу робити десь, залишивши всіх своїх шоб вижити, а з мене просять податки? Чому найти роботу у с**ній польщі чи чехії лекше ніж в моїй країні? Для того аби хтось забрав те, що я чесно заробив!" - продовжує Ялч.

Згідно до допису в соціальній мережі, чоловік спробував себе у низці професій на батьківщині. Так, він працював продавцем, кухарем, вантажником, різноробом, звукорежисером, піарником, оператором, фотографом, стрімером, журналістом і навіть телеведучим. Однак, заробити ні на квартиру, ні на машину, чи навіть на достатній рівень життя йому не вдалося.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Пост Романа Ялча, Facebook

"Дітей не нагодуєш патріотизмом, жінці не купиш нічого за любов до своєї країни, а батькам не допоможеш байками про світле завтра", - аргументує Ялч.

Пост в соціальній мережі Facebook був поширений вже майже 5 тисяч раз і зібрав біля 6 тисяч лайків.

Нагадаємо, раніше український заробітчанин покусав поляка та отруївся, загрожує 12 років в'язниці.

Як повідомляв портал "Знай.ua", заробітчанин повернувся в Україну з Данії і сторопів: що неприємно вразило земляка.

Також "Знай.ua" писав, що заробітчанин втаємничив, де на українців чекає рай на землі: "Завжди з вами".