Після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною і півостровом пролягла формально адміністративна, але фактично - справжній кордон.
Таким чином у Херсонській області на так званому кордоні з Кримом досі працюють три контрольних пункту в'їзду / виїзду - «Каланчак», «Чонгар» і «Чаплинка».

У неділю, 9 лютого, вирішили дещо спростити правила в'їзду на кордоні Криму та Херсону для дітей.

Кримська дача Володимира Путіна, apostrophe.ua
Кримська дача Володимира Путіна, apostrophe.ua


Згідно з їхніми нововведенням діти до 16 років зможуть в'їхати до Криму в супроводі тієї особи, з яким він виїжджав з Криму. Для в'їзду в Крим достатньо присутності одного з батьків і вже нема потреби в нотаріально завіреній згоді другого батька.

Діти у віці від 14 до 16 років, які навчаються в навчальних закладах на підконтрольній Києву території України, зможуть перетинати пункти пропуску самостійно, без супроводу батьків або законних представників. Працівники Держприкордонслужби України на цих пунктах перевірятимуть факт навчання дитини в Єдиній державній електронній базі з питань освіти і надавати такій дитині дозвіл на виїзд з Криму на підставі його паспорта.

У липні набрала чинності постанова Кабінету міністрів України №474, згідно з яким кримчанам у віці до 16 років дозволили перетинати кордон без паспорта України. Тепер діти до 16 років можуть виїхати з анексованого Криму для оформлення внутрішнього і закордонного паспортів України, пред'явивши на пунктах пропуску свідоцтво про народження, а також паспорт того, хто його супроводжує.

Раніше виїзд з Криму дітей, які не досягли 16-річного віку, здійснювався при пред'явленні внутрішнього або закордонного українського паспорта або проїзного документа дитини в супроводі одного з батьків або інших законних представників.

Нагадаємо, росіянка намагалася підкупити прикордонників щоб потрапити на власне весілля

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще


Як повідомляв портал "Знай.ua", Президент Молдови заявив про готовність надати невизнаному Придністров'ю широку автономію.


Також "Знай.ua" писав, що під Києвом затримали злочинців, які зухвало грабували квартири.