Асортимент дитячих іграшок не перестає дивувати своєю різноманітністю, а деякими іграшками із задоволенням граються навіть дорослі. Машинки, які мають електромотори, вважаються саме такою розвагою. Але щоб іграшка дійсно радувала, потрібно розібратися, на які параметри звернути увагу при покупці. Зараз ми в цьому і постараємося розібратися.

Що таке дитячий електромобіль і як він працює

Отже, електромобіль — по суті, маленька тесла, що має свій електромотор, який заряджається від акумулятора. Щоб вибрати гарну машинку для дитини, потрібно зрозуміти з яких деталей складається прилад, і який у неї принцип роботи.

Базова комплектація включає такі елементи:

За характером приводу машинки бувають:

  1. Задньопривідні. Оснащуються акумулятором на 12 В. Двигун встановлюється на задні колеса, а рух авто забезпечується за допомогою спеціального редуктора.

  2. Повнопривідні. Так звані аналоги джипів 4WD. В цьому випадку всі колеса крутяться одночасно.

дитячі електромобілі
дитячі електромобілі, https://izi.ua/

Основними деталями електромобіля є:

  1. Блок управління. Маленька плата, за допомогою якої можна керувати авто. Електроавтомобіль приводиться в дію або педаллю, або пультом управління.

  2. Музична плата. Чим менша дитина, тим веселіше їй буде кататися під музичний супровід. Крім стандартних мелодій, можна налаштувати музику з гаджетів, приєднаних по USB.

  3. Акумулятори. Серце машинки, що живить двигун. У продажу є моделі з різними показниками потужності: від 6, до 24 В.

  4. Світлова плата. Забезпечує гарну підсвітку. Щоб менше витрачати акумулятор, все вогники повинні бути світлодіодними.

При купівлі електромобіля потрібно в першу чергу звертати увагу на вік малюка. В іншому випадку можна вибрати незручну модель, яка стане причиною травмування.

Як вибрати модель, виходячи від віку дитини

Вікова група — один з важливих факторів, що визначає оптимальну модель електромобіля. Всі машинки діляться на 4 вікові групи:

  1. 1-3 роки. Діти в цьому віці важать небагато і навряд чи зможуть повноцінно використовувати авто. Швидкість машинок не перевищить 5 км/год, тому їх можна віднести до абсолютно безпечних. Малюкам краще купувати пультові моделі. Машинки з дистанційним управлінням, яке контролює швидкість і напрямок руху, особливо припадуть до душі молодим татам.

  2. 3-7 років. Машинки мають більший розмір і вагу, здатні розвивати швидкість до 8 км/год. Призначені в основному для двох, тому як в більшості моделей є пасажирське крісло. Машинка додатково оснащена заднім ходом, тому в управлінні вона більш маневрена. Поки малюк тільки вчиться кататися, регулятор швидкості можна встановити на мінімум, так вийде заощадити багато нервових клітин.

  3. 7-8 років. Розраховані на велику вагу, а швидкість руху досягає 10 км/год. Найкращі електромашини обладнуються додатковими аксесуарами, такими як дзеркала, фари і музичний плеєр.

  4. 8-10 років і старше. Машини, тюнінг яких не відрізняється від стандартних дорослих автомобілів. Для цього виробники укладають договори з великими автобрендами, які дозволяють випускати точні копії реальних машин. Щоб керувати подібної машиною, потрібні мінімальні навички водіння авто. У такій машині більш потужні двигуни, тут можна регулювати швидкість і навіть кататися по пересіченій місцевості. В основному машини розраховані на дітей вагою 50-55 кг, тому підійдуть навіть для підлітка.

Кілька причин, за якими слід подарувати дитині електромобіль

У першу чергу, з покупкою авто можна прищепити дитині почуття відповідальності, особливо якщо мова йде про дітей старше 4-5 років, які катаються на машинці разом з друзями. Також з ранніх років вийде на практиці ознайомити малюка з правилами дорожнього руху і пояснити, як повинен вести себе водій і пішохід.

Електромобіль для дітей Ретро
Електромобіль для дітей Ретро, Эра Детства

Особливо корисно купити авто для дитини, яка погано входить в контакт з однолітками. Машинка на пульті, яка грає різними кольорами і розважає музикою, обов'язково приверне увагу оточуючих малюків, що підштовхне дитину до спілкування й нових знайомств. Інші переваги електромобіля:

  • дає дитині можливість відчути себе дорослішими;

  • розвиває відчуття рівноваги і координацію рухів;

  • дозволяє придумати різноманітні ігри та розваги з участю авто.

А головне, покупка дитині особистого автомобіля дозволить заощадити кошти на прокаті. Тим більше після того як дитина виросте, можна продати електротранспорт і купити новий для старшого віку.

Правила вибору дитячої машинки на акумуляторі

Незважаючи на те, що іграшка коштує дешевше за справжню машину, до покупки дитячого електромобіля потрібно підходити так само відповідально, як до придбання звичайного дорослого автомобіля.

До однієї з популярних моделей відноситься джип. Саме ця модель вважається класичною. Як правило діти їздять на машинах у дворах і на дитячих майданчиках, тому краще купувати великі автомобілі з хорошою прохідністю. А яка дитяча машина, може похвалитися такою перевагою? Звичайно, тільки круті позашляховики.

Кожному хлопчику і навіть дівчинці сподобається тримати кермо справжнього «Хаммера» або «Ленд Крузера».

дитячі електромобілі
дитячі електромобілі, rozetka.com.ua

До інших популярних моделей належать:

  1. Квадроцикли. Є точною маленькою копією своїх дорослих побратимів. Як правило тут дотриманий і дизайн, і пропорції. У цій категорії зустрічається найбільша кількість моделей для підлітків і дітей старше 8 років. Кращий вибір квадрациклів пропонує фірма «Баггі».

  2. Седани і ретро. Кращі моделі для бізнес-пап, прихильників преміальних авто. Тут зустрічаються копії популярних авто: Audi, Mercedes-Benz і навіть є найдорожчий Bugatti. Крім цього можна знайти ретро Волгу зі шкіряним салоном і хромованими вставками, яка точно стане об'єктом заздрощів.

  3. Мотоцикли. Підійдуть не тільки для дітей, здатних утримувати рівновагу, велика частина моделей має масивні і стійкі колеса. На фото в магазинах представлені масивні чоппери і маленькі мотобайки. Будь який електромотоцикл принесе задоволення дитині.

  4. Танки і трактори. Якщо попередні моделі здаються банальними, то такий електричний автомобіль на дистанційному управлінні точно стане унікальним на майданчику, а дитина зможе відчути себе справжнім трактористом або танкістом.

  5. Дрифт-кар. Відмінний вибір для прихильників почудити і подріфтувати на дорозі. Такі електрокари краще купувати дітям, які легко управляються зі звичайною машинкою.

дитячі електромобілі
дитячі електромобілі, https://cd-market.ua/

Важливі моменти покупки

Надійність моделі в першу чергу залежить від габаритів і вантажопідйомності. Чим надійніше несуча конструкція і жорсткість каркаса, тим на довше вистачить машинки. Важливо пам'ятати, що завдання каркаса полягає не тільки в тому, щоб возити дитину, але і витримувати навантаження при зустрічі з перешкодами. Дуже детальний огляд функцій дитячих електромобілів показаний у відео:

Перед покупкою потрібно оцінити розмір кузова і салону, оптимальну вантажопідйомність і матеріал каркаса. Інші важливі параметри:

  1. Акумулятор. Може бути інтегрованим або знімним. В середньому нові електричні машинки розраховані на 1-1,5 години катання. Якщо батарея знімна, можна купити додаткову, тому як зарядка займає до 8 годин.

  2. Корпус. Для виготовлення в основному застосовується ударостійкий пластик. Салон в дитячому авто обшивається шкірою, велюром та бавовною.

  3. Кліренс. Чим вище авто, тим легше йому проходити через перешкоди, але низькі моделі є більш стійкими і маневреними.

  4. Ремені безпеки. Дитину потрібно з дитинства вчити безпеці на дорогах, а ремені допоможуть надійно тримати малюка в кабіні.

  5. Пульти ДУ. Наявність дистанційного керування зробить гру з автомобілем цікавою для дитини і дорослого. Особливо актуально мати управління, якщо дитина зовсім маленький. Управляти електромобілем можна з пульта або підключити його через додаток в телефоні.

  6. Покришки. Дешеві електромобілі обладнуються суцільнолитими колесами із пластику, яких рідко вистачає більше, ніж на рік. Краще віддавати перевагу дитячим машинам з гумовими колесами і хорошим протектором, таких вистачить на 3-4 роки активного використання.

У підліткових електромобілях потрібно звернути увагу на наявність амортизаторів, які дозволяють кататися по різному покриттю: піску, гравію або каменям. Крім того дитині сподобається, якщо в авто будуть і інші аксесуари:

  • фари і габарити;

  • поворотники;

  • клаксон;

  • приладова панель;

  • магнітола;

  • капот і двері, які відкриваються.

дитячі електромобілі
дитячі електромобілі, rozetka.com.ua

Виробників дитячих електромобілів багато і навіть Україна займається випуском авто. Кращою фірмою, яка випускає вітчизняні електромобілі в Україні, вважається фірма AL Toys, яка пропонує великий вибір товарів. Також у списку кращих брендів знаходяться Babyhit, Bambi і Caretero, Tilly, Profi, Falk, Rolly Toys, Goki.

При купівлі електромобіля потрібно враховувати, що на першому місці повинна стояти безпека малюка. І чим дитина старше, тим безпечнішою повинна бути модель. Звертайте увагу на відео-огляди та відгуки користувачів. Тільки так вийде купити дійсно хорошу іграшку.