Манго — один з найбільш смачних і популярних фруктів по всьому світу. Є думка про те, що, якщо їсти манго, то можна отримати великий запас вітамінів і амінокислот, які підвищать імунітет і зроблять вас здоровішим і красивішим.

Однак, що за фрукт манго і як його їдять? Як різати? Як приготувати? Що з нього робити? У цій статті ми розповімо, як вибрати стиглий манго, як його їсти, і розкриємо інші секрети правильного, корисного і смачного споживання цього тропічного фрукта.

Манго: чим корисний і як їсти манго

Манго на дереві, Фото: Pixabay

Манго росте в країнах Південно-Східної Азії, а сьогодні ще й зростає в великих теплицях по всьому світу. Як їсти манго, найкраще знають місцеві жителі, які вважають його не екзотичним фруктом, а чимось буденним.

Їсти манго можна майже з усім. Фрукт ідеальний для сніданку або додавання в гарячі м'ясні і рибні страви, а також в десерти і холодні напої. Манго споживають як страву на сніданок, обід, вечерю. Стиглий фрукт можна відразу ж споживати в їжу або смажити його, парити, заморожувати і додавати як інгредієнт до будь-якої страви.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Відзначимо, що зелений плід ідеальний для додавання в їжу, проте у сирому вигляді зберігає свої смакові якості, нехай навіть не в повній мірі.

Що за фрукт манго і як його їдять?

Як їсти манго, Фото: Pixabay

Так, манго росте на вічнозелених деревах, висота яких досягає сорока метрів. Як пристосувати екзотичний фрукт до наших умов, придумали вчені, які вивели карликові породи манго. Їх можна вирощувати в тепличних умовах.

Солодке манго має червоний відтінок, проте зі старінням рослини воно приймає яскраво зелене забарвлення. Червоне манго росте на кронах дерев, покритих дрібними квітами жовтого кольору. Як їсти манго сирим — з дерева або після того, як його зірвали і залишили вистигати? Якщо у вас є можливість з'їсти стигле манго прямо з дерева, то використовуйте її, адже плід з дерева найбільш соковитий і смачний.

Яке має бути манго?

Манго, Фото: Pixabay

Слово манго буквально перекладається як король фруктів. Стиглий манго виглядає великим плодом червоного кольору з яскраво-жовтою м'якіттю. Як дізнатися, чи стиглий манго? В Таїланді вважають, що фрукт краще за все зривати в період з квітня по травень. На місцевих ринках фрукт коштує не більше 15-20 батів за один кілограм.

Звичайно, купити манго можна і в Україні в будь-якому великому супермаркеті, але пам'ятайте, що ви отримуєте фрукт, якість і смак якого далекі від природних. Як виглядає стигле манго, в Україні побачити неможливо, оскільки у нас не продаються ці фрукти у стиглому вигляді. Їх збирають за кордоном в зеленому вигляді і транспортують на суднах до Європи, де вони дозрівають у вкрай невідповідних для цього умовах.

Як правильно вибрати манго: який смак продукту

Як визначити стигле манго? Досить просто. Плід повинен бути яскраво-червоного кольору і середньої твердості на дотик. Тільки такий фрукт, годиться в їжу в сирому вигляді і ідеальний для додавання в блюда. Стиглий фрукт має яскравий, свіжий, солодкий і глибокий смак, який поступово розкривається, за що його і люблять мільйони людей по всьому світу. Для того, щоб отримати насолоду від неймовірного смаку, спочатку потрібно дізнатися, як правильно різати манго.

Особливості споживання манго: як потрібно їсти манго

Як різати манго, Фото: Pixabay

Мало хто знає, як потрібно їсти манго: з шкіркою або без? Відповідь проста: без шкірки і без кісточки. Правильно їсти манго — ціла майстерність, яким в Україні володіють не всі.

Вважається, що фрукт прийнято чистити, однак не традиційним способом, а спеціальним, щоб фрукт не втратив свого дорогоцінного соку і аромату. Нижче ми підкажемо, як зробити споживання цього фрукта простим і корисним для себе.

Як правильно почистити манго: як красиво і правильно їсти манго

Манго потрібно чистити простим кухонним гострим ножем або універсальним ножем, який ви використовуєте для чищення інших фруктів.

Чи можна їсти кісточку манго? Звичайно ж, ні. Вона вкрай тверда і не перетравлюється організмом. Якщо ви з'їсте кісточку манго, то можете легко потрапити в лікарню з серйозним розладом.

Як писалося вище, цей фрукт вживають в їжу без шкірки, яка є відносно грубою і погано перетравлюється шлунком. Крім того, шкірка манго неприємна на смак.

Правильно почистити манго: як чистити і їсти манго на прикладі

Шкурка манго легко відділяється, якщо воно не досить стигле. Якщо ви взяли не стиглий плід, то ви можете почистити манго традиційно — ножем, знявши з нього шкірку і порізавши часточками.

Чистити його потрібно особливим способом, що не розгубити його дорогоцінний сік.

  1. розріжте манго наполовину уздовж кісточки;
  2. зробіть на половинках надрізи хрест на хрест;
  3. виверніть половинки навиворіт;
  4. зріжте утворені ромбики за допомогою ножа.

Почистити манго не потрібно у тому разі, якщо ви взяли перезрілий фрукт. Просто поріжте його надвоє і з’їжте м'якіть ложкою.

Як готувати манго?

Як готувати манго, Фото: Pixabay

Багато кухарів і господинь не проти урізноманітнити своє меню. Фрукт ідеальний для додавання в десерти, напої і як добавка до м'яса птиці або навіть риби. Як вживати манго в тій або іншій страві, можна дізнатися в цьому відео:

Відео-поради для тих, хто знайомиться з манго

Як їсти манго: інструкція

Манго: як різати

Як почистити манго з кісткою: відеоінструкція