Володимир Зеленський хоче зробити в Україні рівень зарплат, як у Польщі. Про це він повідомив в інтерв'ю, яке опубліковане на сторінці Офісу президента.

Так він повідомив, що мріє, аби в нашій країні були зарплати, хоча б рівня 70% польських. Він переконаний, що це допоможе повернути заробітчан та стимулюватиме працювати в Україні.

В Польщі середня зарплата в перерахунку на гривні становить 30920 гривень, це всього 40% від середньої зарплати українця у 2019 році. Як відомо, середня виплата за грудень в Україні дорівнювала 12264 гривням. Щоб досягти рівня 70% польських зарплат, українська повинна бути мінімум 21600 гривень. Про це пишуть журналісти ТСН.

Середня заробітна плата в Україні та Польщі

Найбільші зарплати у сусідній Польщі отримують працівники у сфері інформації та телекомунікації, за ними йдуть фінансисти та страхові компанії. В нас найбільше отримують саме ті, хто працюють в галузі фінансової та страхової діяльності.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Польща планує переглянути міграційну політику.

Також "Знай.ua" писав, що українські трудові мігранти здійснили близько $12 млрд грошових переказів.