Згідно з даними Національного банку України, за підсумками 2019 року українські трудові мігранти здійснили близько $12 млрд грошових переказів. Про це повідомили у прес-службі НБУ.

"Сприятливу ситуацію на валютному ринку протягом майже всього минулого року визначали стабільно високі обсяги надходжень від трудових мігрантів (близько $12 млрд)", - йдеться в повідомленні Нацбанку. НБУ

Заробітчани, фото: fakty.com.ua
Заробітчани, фото: fakty.com.ua

В результаті обсяги грошових переказів дозволили істотно зменшити курс іноземних валют у 2019 році. У грудні курс долара опустився до 23,2 гривні — на 5 гривень з початку минулого року.

Водночас на початок 2020 року курс валют почав рости. Девальвацію гривні в Нацбанку пояснюють попитом на валюту серед імпортерів і низьким обсягом продажу валюти експортерами через отримання бюджетного відшкодування ПДВ.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Заробітчани, фото: 112.ua
Заробітчани, фото: 112.ua

Повідомляється, що за три квартали 2019 року трудові мігранти перевели в Україну $8,74 млрд, з яких $2,82 млрд склали переклади з Польщі.

Нагадаємо, раніше Британія "прорубала" Україні вікно у Європу і натякнула на безвіз

Як повідомляв портал "Знай.ua", українських заробітчан переманюють з Польщі мільйонами вакансій і солідними грошима

Також "Знай.ua" писав, що заробітчанин розповів, як бачить своє життя після роботи на чужині