За минулий рік українцям гостинно відкрили двері в Польщі, Німеччині, Словаччині, Ізраїлі, Чехії, Угорщині та Литві. Про це свідчить аналітика порталу OLX Робота.

"В Чехії шукали українців на більш ніж 3 тисячі вакансій. 61 тисячу грн можна отримати, працюючи офіціантом в Ізраїлі. За 2019 користувачі цікавилися роботою для сімейних пар майже 35 тис разів", - повідомили експерти.

При цьому найнижчий рівень заробітної плати в 16 тисяч грн був у Чорногорії, Болгарії та Грузії. Зате працюючи офіціантом, найвищу зарплату можна було отримувати в Ізраїлі та Швеції – приблизно 61 тисячу грн.

Заробітчани, фото: fakty.com.ua
Заробітчани, фото: fakty.com.ua

Крім того, заробітчани з України працювали в Литві штукатурами за 60 тисяч грн і в Німеччині сантехнікам за 50 тисяч.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Протягом 2019 року українці передбачувано цікавилися роботою в Польщі – 174 тисячі запитів, у Німеччині – 171 тисяча, а також у Чехії – 103 тисячі;

Також наши земляки планували повноцінний сімейний підробіток. Близько 35 тисяч запитів – це пошук вакансій для сімейних пар.

Заробітчани, фото 24 канал
Заробітчани, фото 24 канал

Найбажанішою робота за кордоном стала для мешканців Київської, Львівської та Дніпропетровської областей. За даними аналітиків, кількість відгуків на працевлаштування за кордоном склала більше півмільйона.

Нагадаємо, що у Польщі зросла мінімалка і це позначиться на зарплати українських заробітчан.

Як повідомляв портал Знай.uа, в 2020 році заробітки до сусідньої Польщі ваблять українців вже набагато менше, ніж кілька років тому.

Також портал Знай.uа писав, що лише 12,8 мільйони з 28,5 працездатних українців працюють легально.