На просторах мережі з'явилася досить життєва історія одного заробітчанина, який вирішив разом з другом підкорити іспанські плантації. У своєму блозі В соціальній мережі Instagram він поділився своїм першим досвідом щодо заробітку за кордоном.

Заробітчани

"Коли ми їхали в Іспанію, ми не очікували, що нам доведеться робити якісь махінації, працювати нелегально або ще щось в цьому роді. Нам було по 23 роки, і це була наша перша поїздка за кордон", - написав він.

Потім хлопець розповів про те, що ще до поїздки за кордон він випадково натрапив на свого одногрупника, який вже рік проживає в Іспанії.

"Після знайомства з Євгеном і Аллою у Валенсії, ми знову задумалися про те, щоб поїхати до Олега (так звуть мого одногрупника)… Але, зваживши всі за і проти, ми вирішили йти до кінця і влаштовуватися на легальну роботу, як нам тоді здавалося", - написав заробітчанин.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Після тижня перебування в Іспанії молоді заробітчани задумалися про те, щоб підробити паспорти громадян ЄС.

"Оформлення "паспорта" (ID карти) повинно було потягнути з нашої кишені ще близько 150 євро (інші 100 євро ми могли сплатити з зарплати), в результаті у нас повинно було залишитися трохи більше 100 євро на людину. А працювати ми могли тільки після оформлення документів…", - написав він.

Заробітчани

В результаті хлопці кинули монетку, щоб вирішити подальшу долю.

"Орел – ми залишаємося і робимо фальшиву ID карту, решка – їдемо в інший кінець Іспанії до мого знайомого і пытаем удачу там", - розповідає заробітчанин.

У підсумку випала решка, проте вони залишилися.

"Можливо все таки потрібно було "прислухатися" до монетці, може все обернулося б по іншому, але не варто шкодувати ні про що, ми були молоді, трохи дурні і наївні – і це безцінний для мене досвід, яким я з вами ділюся", - резюмував він.

Нагадаємо, що вже починаючи з 2014 року українці почали масово "захоплювати" Польщу і активно піднімати її економіку. Однак, охочих працювати за кордоном стає все менше.

Як повідомляв портал Знай.ua, останнім часом заробітчани з України перестали бути настільки цінними для Польщі співробітниками, адже тепер вони не єдині мігранти, які трудяться на благо економіки цієї країни.

Також портал Знай.ua писав, що Україна вже кілька років поспіль відпускає молодих людей, які виїжджають на Захід у пошуках кращих умов життя. А ці заробітчани, не секрет, вже навряд чи повернуться додому.