За останні 5 років економіка Польщі зросла на 22%, а все тому, що українці масово їдуть туди на заробітки. Експерти Польського національного банку навіть назвали це "економічним бумом", пише Delo.

Так, на думку аналітиків, масовий наплив на ринок праці країни-сусідки заробітчан з України значно вплинув на зростання економіки.

українці, 24 канал

"Тим не менш, Польща на тлі Заходу, як і раніше залишається країною дешевої робочої сили, низьких заробітків і не дуже високого життєвого рівня. Присутність українців цього не змінило, і навіть поглибило цю тенденцію, оскільки заробітки іноземців виявляються в середньому на 10% нижче, ніж заробітки поляків", - вважають експерти.

Варто уточнити, що за підсумками першого півріччя 2019 року 90% поданих заяв на працевлаштування в Польщі доводилося саме на громадян України.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Так, за півроку всього було подано 846 тисяч таких заяв, це приблизно на 13% більше порівняно з торішніми показниками. При цьому кількість українців, які виїхали на заробітки в Польщу, складає від 1,2 млн до 1,5 млн осіб.

Нагадаємо, заробітчанин розповів правду про реальний ризик в Євросоюзі.

Як повідомляв портал Знай.uа, кількість тих, хто отримує дозвіл на проживання або громадянство в Європі, стає більшою.

Також портал Знай.uа писав, скільки земляків назавжди перетворилося на заробітчан.