Крик душі юного українського заробітчанина сколихнув мережу.

На нього відреагували коментарями більше 5500 чоловік, а 7400 — поділилися цим відвертим зверненням.

Його автором є 25-річний Роман Ялч.

"Я молодий і повний сил чоловік. Про таких, прийнято говорити — майбутнє України. Але чомусь я не потрібен своїй країні. Їй не потрібні фахівці, робітники та люди науки", - зазначив він.

Роман пише, що заробити на свою квартиру в Україні неможливо, навіть працюючи на кількох роботах. Більше того, щоб купитьэлементатное - мобільний телефон - потрібно брати кредит.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Маю вищу освіту і повинен працювати за фахом, ні про що не думаючи і знову ж магістри, спеціалісти і робітники не потрібні моїй країні. А якщо й потрібні, то за копійки… Середня зарплата реально становить 200$. Реальна середня зарплата, а не те, що ліплять по ящику", - йдеться в пості.

Тому, молодий чоловік і прийняв рішення відправиться за кордон на заробітки.

Заробітчани
Заробітчани

"Залишити свою сім'ю, кохану, друзів, знайомих і взагалі все своє. Коротше працюю по 12 годин у другу зміну. Не важливо в якій країні і ким. Приходжу з такими ж працівниками вночі і трохи рухаю ногами і руками. Тут багато молодих хлопців, які мають дітей і теж знімають квартири. Хоча ми всі різні наші історії зводяться до одного — дітей не нагодуєш патріотизмом, жінці не купиш нічого за любов до своєї країни, а батькам не допоможеш байками про світле завтра" - пише ужгородець.

При цьому, його закономірно, надзвичайно обурила новина про те, що заробітчани повинні будуть платити податок на прибуток:

"У мене питання - ви там випадково не про*уели? Замість того, щоб зробити робочі місця та гідну зарплату, ви змушуєте людей виїжджати на заводи в ж*пу і відчувати себе там рабами, а в кінці просто збиваєте з них бабки? 20%! Придумано непогано, але х*р вам! Не дам нікому ні копійки. Нехай хоч депортують і позбавлять громадянства"

заробітчани
заробітчани

"Чому я повинен працювати десь, залишивши всіх своїх, щоб вижити, а з мене просять податки? Чому знайти роботу в ср*ної Польщі або Чехії легше, ніж у моїй країні? Для того, щоб хтось забрав те, що я чесно заробив! І не я один такий. Повірте мені. Я багато де їздив і з багатьма працював, але такого безладу не бачив ніде. Кожен хоче кинути тебе і віджати." - переконаний Роман.

"Майже всі мої друзі в Штатах, Бельгії, Голландії, Словаччини і так далі … Спочатку їхали туди просто заробити гроші і з грошима зробити бізнес. Хто що — кафе, магазини, мийку… кожному своє. І знаєте що? Х* р з ним хто повернувся! Тому що виявилося, навіть якщо ти чесна людина, яка хоче чесно працювати і давати робочі місця іншим, в цій країні, треба откашлять кожному спиногрызу і в кінці кінців ти залишишся з дустом. При цьому всьому тебе держава, як підприємця, ніяк не підтримує, а тільки вимагає. Саме тому всі вони зі своїм бізнесом не тут, а за бугром. Думайте люди"

Нагадаємо, у Чехії український заробітчанин "випадково" загинув у нелюдських муках: перші подробиці.

Як повідомляв Знай.uа загинув у страшних муках, діти залишилися сиротами: заради українського заробітчанина тисячі поляків зробили неймовірне.

Також, Знай.uа писав, український заробітчанин загинув у муках через звірячий цинізм поляків: взяли у полон та вивезли до лісу.