Цифри і числа оточують нас усюди. З давніх часів люди намагалися все прив'язати до чисел: календарі, час на годиннику, дату народження та інше. Числам надавали особливого значення і пов'язували свою долю з ними. Вивченням таємниці впливу цифр на долю людини займається наука нумерологія.

Кожна людина має свій набір щасливих чисел, але найбільш значущою є дата нашого народження. З її допомогою можна дізнатися характер людини, майбутнє, супутника життя і багато іншого.

Зараз нумерологія активно розвивається, і фахівці пропонують свої послуги онлайн за певну оплату. Багато хто хоче скласти свої карти долі, визначити сумісність з партнером і дізнатися яким буде рік.

Так як нумерологія дуже універсальна, то проводити розрахунки можна за допомогою багатьох інтерпретацій: ворожіння на картах таро, каббала, астрологія (розрахунок за допомогою знаку Зодіака) і багато іншого. Сьогодні розглянемо найбільш поширені магічні властивості чисел і як вони впливають на наше життя.

Магія чисел: як ворожити на числах і розрахунки в нумерології

Підрахунки цифр в нумерології називаються редукцією. Це означає, що для визначення значення необхідних чисел потрібно зі складних цифр отримати прості методом складання.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Числа, Фото з сайту Версия. Инфо
Числа, Фото з сайту Версия. Инфо

Варто відзначити, що нумерологія прагне до простих чисел. Весь принцип підрахунку побудований на складанні необхідних цифр і дат таким чином, щоб вийшло просте число, але в деяких випадках використовуються і складні.

Наприклад, цікавить дата 1.02.2020. Потрібно просто складати арабські цифри 1 + 0 + 2 + 2 + 0 + 2 + 0 = 7. Однак при отриманні двозначних чисел (наприклад 17) потрібно буде скласти ще: 1 + 7, що дорівнює 8. Але можуть траплятися особливі складні числа. Якщо на якомусь моменті редукції у вас в результаті вийшли цифри 11,13,14,16, 19 або 22, наступне додавання робити не потрібно. Що ж означають ці особливі числа і звичайні.

Значення чисел в нумерології + особливі числа, таблиця

Звичайне число

Значення

0

Нуль означає щось, що не відбулося, непроявлену матерію, небуття

1

Життєва стійкість, могутність і влада, відвага і мужність.

2

Це число навпаки жіночне і гнучке, символізує делікатність, партнерство.

3

Творче число. Часто є у творчих натур, зірок, співаків, поетів.

4

Послідовне, розважливе число, що говорить про працьовитість, терпіння, стійкості. Надійності.

5

П'ять — це число мінливості, зміни місць, допитливості і мобільності.

6

Це гармонія і спокій, сім'я і романтика, теплі взаємини з рідними.

7

Люди, які мають у даті народження це число, мають філософський склад розуму, схильні до самоаналізу, люблять досліджувати щось нове.

8

Вісім позначає готовність до компромісу, впевненість і мудрість, а також матеріальний добробут.

9

Про це число можна сказати, що воно означає масштабність, багатогранність і різноманітність, комунікабельність.

Особливе число

Значення

11

Це єдність протилежностей, так як в нумерології вважається, що одиниця, посилена двійкою — два абсолютно протилежних за своїм значенням числа. Це магічне число, може виражати собою свавілля і надмірність.

13

Багато вважають його не щасливим числом диявола. Дуже егоїстичне число, воно говорить про повне заперечення будь-чиїх потреб і побажань. Є тільки своє «Я».

14

Ця цифра може говорити про крайню безвідповідальність, схильність ображати і принижувати оточуючих, придушення духовного світу і перевага прагнень до земних задоволень.

16

Відсутність самоконтролю і самообмеження, здатність завдавати шкоди оточуючим і не здатність нести відповідальність за свої вчинки.

19

Зловживання владою, відсутність почуття власної гідності заради своїх бажань, несправедливість.

22

Це особливе число говорить про логіку, обдумані і зважені вчинки, поклоніння.

Парні числа, Фото з сайту AstroAn
Парні числа, Фото з сайту AstroAn

Особливе парне число (22, 33,44, 11 та інші) складається з простих повторюваних. Як правило, повтор підсилює вплив числа подвійно. Але разом зі збільшенням його позитивної сили можуть також зрости і приготовані їм випробування для долі людини.

Якщо ж число (наприклад, дата народження 16) складається з пари різних чисел, то вони можуть допомагати, нейтралізувати один одного, врівноважувати.

Варто виділити те, що нумерологія часто перетинається з іншими науками і має різні види. Сакральні числа часто використовуються в магії.

Щасливі і нещасливі цифри

Найбільш поширене число 13, яке вважається нещасливим у всьому світі. Чому? Та тому, що згідно з Біблією Іуда був 13-м апостолом Христа, надалі зрадив його. Локі зі скандинавської міфології був 13-м богом, який вбив одного з богів, після чого все живе на землі загинуло. На шибениці традиційно збивалося 13 ступенів і також з 13 оборотів мотузки складалася петля. До речі, цікаво, що запуск місячної місії Аполлон-13 був здійснений о 13 годині, а зазнав невдачі він 13 квітня. Вважається, що якщо в імені і прізвищі людини 13 букв, то його переслідує диявольська доля.

Нещасливе число, Фото з сайту Вікіпедія
Нещасливе число, Фото з сайту Вікіпедія

А ось в Італії та Китаї саме число 13 вважають щасливим, родючим і числом крові. Нещасливим в Японії і в Китаї навпаки вважають число чотири. За своїм написання воно візуально схоже на ієрогліф «смерть» і читається також. Тому в цих країнах 4 вважається нещасливим, там немає палати №4 та поверху.

Дуже небезпечною вважається і цифра 11. Нагадаємо, що найбільший в світі теракт стався 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку (11 штаті США за рахунком). Саме таку кількість букв в імені терориста, в літаку, що врізався у вежі-близнюки було 65 осіб (6 + 5 = 11) і ще багато збігів з цим числом.

11 вересня, Фото з YouTube
11 вересня, Фото з YouTube

23 число — дати негативних історичних змін. У цей день відбулося багато трагедій: Рим упав 23 серпня, 23 січня в Китаї стався дуже потужний землетрус в 1556 році, а 23 травня почалася Тринадцятирічна війна.

Італійці вважають нещасливим 17. Справа в написанні його римськими цифрами XVII, що можна прочитати як VIXI — в перекладі на означає «Я жив».

Індійська віра говорить, що у них нещасливим числом є 26. Знову-таки справа в катастрофах, які відбувалися цього числа в Індії. У січні 2001 року як раз 26 числа в країні сталося найбільший землетрус, який забрав життя більше 20 000 чоловік, через три роки 26 грудня знову стихія — цунамі, жертвами якого стали 230 000 чоловік. Потім вибухи, теракти та інше. Так що в індусів є багато приводів вважати це число невдалим.

Варто відзначити, що в різних країнах свої вірування, традиції і трагедії. І боязнь певних дат найчастіше підкріплена саме цим і більшість забобонів не несуть в собі будь-якої небезпеки.

Поговоримо тепер про хороші числа, які приносять найчастіше людям удачу.

Універсальне сприятливе щасливе число — 3

7 (сім) ще древній Піфагор говорив, що це досконале число. Саме стільки чакр у людини, три сімки часто є виграшними комбінаціями в азартних іграх та інше. До речі, 7 липня 2007 року в країнах СНД було зафіксовано максимальну кількість весіль. Це не дарма, вважається, що в цей день пара наречених отримує потрійного ангела-хранителя.

Вираховуємо щасливе число долі за датою народження та іменем

Найпоширеніший спосіб підрахунку — скласти дату народження, місяць і чотири цифри року. Наприклад, якщо ви народилися 28 вересня 1968 роки (28.09.1968) виходить 2 + 8 + 0 + 9 + 1 + 9 + 6 + 8 = 43; 4 + 3 = 7. Це ваше число долі. Значення чисел можна подивитися в таблиці вище.

Щасливе число року по імені та прізвищі можна вирахувати за допомогою наступної таблиці:

Цифра

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Букви

И, А, Й, Ь, І

Ж, К, Б, Р, Л, Ш, Я

Г, Ц, С

Д, М, Т

Н, Х, Е

В, У, Є

З, О, Ю, Ч

П, Ф

Щ

Тепер записуємо ім'я, прізвище та по буквах розраховуємо число.

Нумерологія і гроші

Гроші, Фото з сайту Pinterest
Гроші, Фото з сайту Pinterest

Досвідчений нумеролог підкаже своїм клієнтам, які числа будуть для вас фінансовими, тобто приносять грошову удачу. Якщо ви народилися 1, 10, 19 або 28 числа місяця, то ваше грошове число — 1. Для народжених 2, 11, 20 і 29 числа — 2, іменинникам 3, 12, 21 і 30-го — 3, четвірка буде вдалою для тих, хто святкує свій день народження 4, 13, 22, 31 числа, 5 — 5, 14, 23, 6 — 6, 15 і 24, 7 — відповідно 7, 16 і 25, 8 — 8, 17, 26 і для іменинників 9, 18 і 27 числа вдалим в грошовому плані буде цифра 9. до речі, ідеальна з точки зору Піфагора цифра 7 для фінансів буде не дуже корисна. Вона приносить удачу, але не фінансову.

Характеристика парних і непарних чисел

Фахівці, що займаються числами, поділяють всі прості цифри на парні і непарні. Непарні є чоловічими, в китайській філософії називаються «ян». Це енергійні, сонячні і світлі числа, означають прагнення до пошуку чогось нового.

Парні і непарні числа. Фото з сайту Astromega
Парні і непарні числа. Фото з сайту Astromega

Парні числа — жіночі, «інь», схильні до місячної енергетики тяжіють спочатку до поділу на два. Вони кажуть про логіку, правила, обмеження і прямолінійність.

Середньовічні філософи пов'язували ділене (парне) число з хаосом, чимось негативним, а неподільне непарне — щось цілісне, від бога.

Ангельська нумерологія

Ангельські числа — це спосіб спілкування ангела хранителя з нами. Іноді нам терміново необхідна порада, підказка, задумавшись на секунду чи уві сні нам можуть прийти в голову деякі цифри.

Як запевняють езотерики — це підказки ангела хранителя. І якщо правильно їх розшифрувати, можна знайти відповідь на поставлене запитання. Магічні числа можуть приходити до нас як в простому вигляді (однозначні), так і у вигляді сполучень (по два-три). В нашій голові вони можуть звучати по-різному, як якесь нав'язливе однозначне число, або ряд чисел — 111, 555 або 333 та інші.

Цифри ангелів, Фото з сайту Textman
Цифри ангелів, Фото з сайту Textman

Отже, що ж за таємниця ховається під ангельськими числами

Нумерологическая розшифровка

Числа

Що означають

0

Нічого і одночасно все. Якщо часто зустрічається, то це означає, що вам необхідно віддатися інтуїції і вчинити, як вона підказує. Два нулы означають потребу звернення до вищих сил, в медитації, молитви. 000 — важливість вибору правильного життєвого напрямку, вірте в успіх, він обов'язково прийде. 0000 — говорить про те, що ви побороли щось складне в житті, переступили цю межу.

1

Обіцяє нові починання, пора проявити себе, зосередитися на цілі. 11 — пора почати удосконалити свій духовний стан. 111 і 1111 — налаштуйтеся на позитив, щоб не притягнути невдачі, ваші думки зараз сильні.

2

Слід задуматися про душу і серце, це число може надавати підтримку від невидимих сил, які з боку можуть здатися просто удачею або збігом. 22 — віщує нові можливості і знайомства. 222 — запасіться терпінням і не втрачайте віру в успіх, 2222 — успіх уже почав проявляти себе.

3

Трійка віщує розвиток. Вищі сили і вчителі хочуть передати вам свої знання. Відкрийте свій розум і душу для інтуїції. Вона в майбутньому стане в нагоді. 33 — ваш ангел вберігає від небезпек і схвалює рішення і шлях. 333 — не звертайте зі шляху, навіть якщо він здається безглуздим. 3333 — ви спіткали велику божественну мудрість.

4

Набридлива 4 може говорити про те, що ангели хочуть допомогти вам досягти стабільності і благополуччя. 44 — зовсім скоро наступить стабільність життя. 444 — цінуйте те, що маєте і будьте вдячні за це. 4444 — у вас високі шанси досягти того, до чого так довго прагнули: пора збирати урожай.

5

Число 5 — до змін, 55 — впустіть зміни в своє життя, швидше за все вони будуть в кращу сторону. 555 — якщо набрид застій, пора почати змінюватися самому і тоді все навколо зміниться. 5555 — звільнитеся від непотрібного баласту.

6

Шість означає, що ангелам не подобається ваше ставлення до матеріальних речей, можливо потрібно бути економніше, практичніше. 66 — попереду важливі події, які торкнуться вашого побуту. 666 — застереження від жадібності, ревнощів, заздрості. 6666 — ваша працьовитість похвально, але не забувайте про духовний розвиток.

7

Зв'язок людини і божественних сил. Дуже хороший знак. 77 — вищі сили готові допомагати і охороняти. 777 — найвдаліші моменти в житті. 7777 — віщує довгий позитивний період, «біла смуга».

8

Певний етап у житті підходить до завершення. 88 — ваша доля у ваших руках, пора діяти. 888 — закінчення важливого життєвого етапу. 8888 — щасливе завершення справ.

9

Дев'ять — це число загального єднання. Можливо спогади про минуле заважають рухатися вперед. 99 — не стримуйтеся, розвивайтеся. 999 — ви маєте великий потенціал, ангели допоможуть самореалізуватися. 9999 — ви на правильному шляху, але щоб продовжити його потрібно відпустити минуле.