У Міністерстві освіти хочуть запровадити єдиний державний кваліфікаційний іспит для випускників найбільш суспільно важливих і пов'язаних з підвищеним ризиком спеціальностей.

Проект постанови вже винесли для громадського обговорення. Так, зміни торкнуться випускників освітнього рівня бакалавра і магістра.

Екзамен
Екзамен

Зокрема, єдиний іспит буде введено для випускників-бакалаврів за спеціальностями: кібербезпека, атомна енергетика, медсестринство, технології медичної діагностики і лікування, державна безпека, безпека державного кордону, військове управління (за видами збройних сил), забезпечення військ, озброєння і військова техніка, пожежна безпека, правоохоронна діяльність, громадська безпека, річковий і морський транспорт, залізничний транспорт автомобільний транспорт.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Нагадаємо, в Україні почалася реєстрація на пробне ЗНО-2020.

Як повідомляв Знай. ua, у Міносвіти заявили, що українські ВУЗИ "халявних" грошей більше не отримають.

Також Знай. ua писав, що підводні камені, які чекають майбутніх випускників.