День Святого Валентина відзначається в багатьох країнах світу 14 лютого. Цей день вважається святом усіх закоханих. Традиційно в цей день закохані дарують один одному валентинки, солодощі та м'які іграшки.

День закоханих, фото freepik
День закоханих, фото freepik

За давньою легендою правитель Римської Імперії Клавдій II наказав стратити в 269 році християнського священика Валентина за те, що той таємно вінчав закохані пари. Жорстокий правитель видав указ, в якому заборонив легіонерам одружуватися, щоб вони не ухилялися від служби в армії. За день до своєї страти він написав листа своїй коханій, дочки тюремника і підписав його "Твій Валентин".
У 496 році римський Папа Геласиус канонізував християнського мученика, що постраждав за віру та 14 лютого оголосив Днем святого Валентина.

Мощі Святого Валентина в Самборі

260 років тому мощі Святого Валентина перевезли в невелике містечко Самбір на Львівщині. Згідно з архівними документами, він був покровителем Перемишлсько-Самбірської єпархії. За радянських часів мощі ховали, щоб їх не забрали комуністи, а на загальний показ їх виставили тільки після того, як Україна стала незалежною.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Мощі священномученика Валентина були привезені 13 травня 1759 року. Вони були передані з Риму, викопані на кладовищі Прескіллу - розповів настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці Отець Богдан Добрянський

Тому 14 лютого біля святої могили аншлаг. Молодята просять щастя в сімейному житті, закохані - удачі і везіння.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше з нагоди Дня всіх закоханих, студія "Квартал 95" вирішила поділитися любовними історіями своїх акторів.

Також "Знай.ua" писав, як можна відсвяткувати День святого Валентина в Києві