Міжнародний день дітей, хворих на рак

Цей важливий день щороку відзначають 15 лютого в багатьох країнах. Вперше його відзначили в 2001 році. Спочатку його проводили в січні в Люксембурзі, але потім перенесли і скоро день став Міжнародним. Зараз його відзначають більше ніж у 90 країнах. Проблема, на жаль, все ще дуже актуальна. З кожним роком кількість дітей, хворих на рак зростає, кожний рік 300 тисяч осіб до 19 років отримують діагноз рак, а близько 150 тисяч – помирають. Такий діагноз – трагедія для самої дитини і всієї сім'ї. Тому для хворих дітей небайдужі здають кров, роблять благодійні внески, проводять просвітницьку роботу. Символ боротьби з раком у дітей – золота стрічка.

Свята 15 лютого, фото: Казниооир
Свята 15 лютого, фото: Казниооир

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав в Україні

Це свято відзначають в Україні за Указом президента від 2004 року та відзначає воно річницю виведення радянських військ з Афганістану. Війна в Афганістані тривала 10 років – з 1979 по 1989 роки. Для Радянського Союзу це було дуже жорстоке поле бою. Серед військових більше 2,5 тисяч українців взагалі не повернулися, 72 осіб вважають зниклими безвісти, з пораненнями залишилися 8000 українців, а з них 4687 стали інвалідами. Також в Україні вшановують військовослужбовців, які брали участь і в інших війнах: в Іспанії, на Кубі, в Єгипті та інших гарячих точках. Є традиція проводять пам'ятні заходи та урочисті церемонії покладання квітів, проводять мітинги і зустрічаються з учасниками бойових дій, а в храмах служать панахиди.

Свята 15 лютого, фото: liga.net
Свята 15 лютого, фото: liga.net

Православні свята:

  • Стрітення Господа нашого Ісуса Христа.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua священик розповів, як правильно потрібно відзначати велике християнське свято, яке ми святкуємо в цю суботу, Стрітення Господнє.

Також Знай.ua писав, відомий супермаркет знову вляпався у скандал, цього разу через самий український продукт. Так над салом ще ніхто не знущався.

Нагадаємо, синоптики розповіли, на скільки примхливою буде погода в ці вихідні. Попереджаємо, прогноз досить неоднозначний і не всім сподобається.