Для кого це свято

Це свято відзначають усі православні християни. День дуже важливий, вважається одним із самих головних свят в православному календарі. Давайте розберемося, чому ми його відзначаємо, і чим він так важливий. Стрітення – означає зустріч. У даному випадку – зустріч з Богом. Для людини це вважалося неможливим, але завдяки народженню Ісуса люди змогли особисто зустрітися з Господом. Прихід Месії був дуже бажаною та довгоочікуваною подією, Симеон Богоприємець, згідно з історії з Євангелія від Луки, чекав цього дня 300 років. Через 40 днів після народження Марія та Йосип принесли немовля Христа в Єрусалимський храм. І коли Симеон узяв Його на руки, то виголосив промову, в якій славив Бога.

Народні прикмети на 15 лютого

І зараз, через тисячоліття, для людей цей день знаменує зустріч з Богом. Тому обов'язково йдуть в церкву, сповідуються, приймають причастя, готуються до такої важливої події. Вона дуже радісна і сповнена надією, тому прийнято вітати один одного з таким великим святом. Це можна зробити як листівкою, так і віршем або смс-кою.

Листівки і поздоровлення

Звичай був немовлят в храм носити,
Щоб дитину Богу присвятити,
Ісуса теж принесли до Єрусалима,
І там Симон вперше зустрівся з Ним.
Він на руки немовля взяв,
І радів, що Месію побачив.
Всіх віруючих з цим вітаємо,
І в житті Божої присутності бажаємо.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Свята 15 лютого, фото: Народна правда
Свята 15 лютого, фото: Народна правда

Доля, історія переплелися,

Злилися заповіти воєдино,

На небі яскраві зірки запалилися,

Син божий на землі. Яке диво!

Бережи в собі любов свою,

Бережи в душі любов до Христа,

Зберігає нехай він твою сім’ю,

Забудь мирську суєту.

Свята 15 лютого, фото: Факты
Свята 15 лютого, фото: Факты

Стрітення Господнє -

Урочиста дата,

Не дарма ми всі сьогодні

Душею так багаті!

Бажаю Вам чудесну

Душевної чистоти,

Нехай волею небесною

Здійсняться мрії!

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua священик розповів, як правильно потрібно відзначати велике християнське свято, яке ми святкуємо в цю суботу, Стрітення Господнє.

Також Знай.ua писав, відомий супермаркет знову вляпався у скандал, цього разу через самий український продукт. Так над салом ще ніхто не знущався.

Нагадаємо, синоптики розповіли, на скільки примхливою буде погода в ці вихідні. Попереджаємо, прогноз досить неоднозначний і не всім сподобається.