Що це за свято?

Стрітення – одне з найбільш важливих і радісних свят. Що воно значить? Воно означає зустріч з Богом, саму можливість цієї зустрічі. В даному випадку зазначають події з Євангелія від Луки, в яких описується зустріч Симеона і немовляти Ісуса, якого Йосиф і Марія принесли в Єрусалимський храм. Багато хто в той час чекали приходу Месії. Симеон за переказами, чекав цього дня близько 300 років. Звичайно, він був дуже щасливий побачити Сина Божого. Ця подія дуже важлива в християнській вірі, так як всі люди згідно даної релігії зустрінуться з Богом, все їх життя веде до цієї зустрічі. І зустріч ця – радісна подія.

Народні прикмети на 15 лютого

Також це свято символізує надію, прихід весни, готовність до змін, очікування нового життя і закінчує низку зимових свят. Люди вітають один одного з народженням Христа, з Його воскресінням, тому не дивно, що прийнято вітати і зі Стрітенням Господнім. Звичайно ж, найпростіший спосіб привітати -- написати смс.

Привітання смс

Старець древній Симеон
Духом до храму наведено,
Щоб Ісуса побачити,
І батькам сказати:
« Це - Божий Син, Спаситель,
Всіх людей Визволитель,
Так як в книзі пророкував,
Ця зустріч відбулася! »
Нехай вас Дух Святий знайде
І на зустріч приведе
З Сином Божим - Ісусом,
Щоб бути Йому слухняним,
Щоб вам не померти,
Поки Бога не побачити.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Свята 15 лютого, фото: Главред
Свята 15 лютого, фото: Главред

Сльозою скапують бурульки,
І снігові зникають кульки,
Від сонця, що радіє свято,
Рум’янцем бавиться завзято.
Ця зустріч- на людське спасіння,
З великого боговоління,
У день побаченої днини-
Єднання Бога і Людини.
Хай будуть відчуття погодні,
Огорнуть ласки нас Господні,
Щоб нам вдалося зрозуміти
Старі і нові заповіти...
А Стрітенська свіча палає,
Гріховність люду очищає.

Вітаю зі Стрітенням! Нехай завжди у твоєму серці буде надія на краще, нехай свято сповнить твою душу радістю, любов'ю і світлом. Та й нехай збуваються будь-які твої, навіть найсміливіші мрії.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua священик розповів, як правильно потрібно відзначати велике християнське свято, яке ми святкуємо в цю суботу, Стрітення Господнє.

Також Знай.ua писав, відомий супермаркет знову вляпався у скандал, цього разу через самий український продукт. Так над салом ще ніхто не знущався.

Нагадаємо, синоптики розповіли, на скільки примхливою буде погода в ці вихідні. Попереджаємо, прогноз досить неоднозначний і не всім сподобається.